Sfecla rosie ajuta sportivii

0
245

Sucul de sfecla rosie ajuta stamina, reusind sa faca muschii mai eficienti, se arata intr-un nou studiu publicat in Journal of Applied Physiology si citat de Daily Mail.sfecla rosie

Studiul s-a axat pe barbati cu varsta cuprinsa intre 19 si 38 de ani care au fost rugati sa faca exercitii pe biciclete. Dupa ce au consumat jumatate de litru de suc de sfecla rosie pe zi, timp de o saptamana, acestia au reusit sa faca cu 16% mai multe exercitii inainte de a obosi.

Cercetatorii de la University of Exeter’s School of Sport and Health Sciences au descoperit ca sucul de sfecla rosie dubleaza cantitatea de azotat din sange si reduce rata la care muschii isi folosesc principala sursa de energie.

„Imediat dupa primul nostru studiu am vazut ca exista interes pentru aflarea beneficiilor sucului de sfecla rosie. Sper ca acest studiu sa atraga si mai multi atleti”, a explicat profesorul Andy Jones, care a lucrat si la un studiu anterior cu sfecla rosie, unde s-a descoperit ca acesta poate ajuta la cresterea rezistentei fizice.

Sucul de sfecla rosie creste nivelul de azotat din sange si reduce utilizarea de adenozin trifosfat, dar si a nivelului de oxigen consumat de muschi.

La studiu au participat sapte barbati sanatosi, ce au fost rugati sa faca mai multe exercitii fizice in timp ce specialistii masurau efortul depus. In acelasi timp, s-a folosit si un scaner cu rezonanta magnetica pentru a se observa muschii voluntarilor.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.