Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor

Sfecla rosie izvor de vitamine si minerale
Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor

Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor, sustin specialistii americani de la o prestigioasa Universitate din Statele Unite ale Americii.

Sfecla rosie este considerata un aliat imbatabil impotriva gripei, datorita continutului de vitamine cu puternic efect antioxidant (A,C, E) si minerale, precum magneziu, potasiu, zinc, care intaresc sistemul imunitar si fortifica organismul.
De asemenea betacianina, pigmentul care da culoarea rosie sfeclei este una dintre cele mai puternice substante cu proprietati anticancer. Prin urmare, specialistii recomanda inceperea curei cu sfecla cat mai devreme, chiar daca pacientul afectat de cancer urmeaza in paralel tratametul clasic cu chimioterapie si radioterapie.

Datorita cantitatii suficiente de vitamina B3, sfecla rosie este recomandata persoanelor care au probleme cu colesterolul, deoarece regleaza nivelul de colesterol din sange, adica scade nivelul colesterolului ”rau” si creste colesterolul ”bun”. Mai mult decat atat sfecla rosie regleaza si nivelul trigliceridelor din sange.

Totodata sfecla rosie este un important remediu natural pentru persoanele care sufera de anemie, de constipatie, care au dermatoze si inflamatii ale tractului urinar. Cu toate acestea, sfecla rosie trebuie consumata cu grija de catre persoanele cu diabet, deoarece aceasta contine o importanta cantitate de fructoza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *