Si-a facut o minihidrocentrala fiindca a ajuns somer!

1
454

Un barbat din Mehedinti si-a facut o minihidrocentrala in curtea casei de la tara, unde s-a mutat dupa ce a ramas somer.
mini hidrocentrala
Si-a electrificat gospodaria folosind materiale reciclate si acum poate spune ca nu consuma decat energie verde. A schimbat pana si cursul raului care trecea prin spatele casei, dar, spune el, efortul a meritat din plin.

Barbatul a ramas fara serviciu in anul 2.000, cand s-a mutat la Corlatel. Si-a construit acolo o casa, dar n-a mai avut bani s-a racordeze la reteaua de curent. L-au salvat insa ideile: a pus la treaba raul din spatele casei, pe care l-a „ajutat” cu trei acumulatori luati de la fier vechi si un ampermetru.

Microhidrocentrala produce destula energie pentru functionarea simultana a 12 becuri si a televizorului. Sotia recunoaste ca nu stie prea bine cum functioneaza masinaria, dar este incantata de ce-a facut barbatul ei.

Satenii au privit cu admiratie, dar si cu jind inventia vecinului lor. Omul nu s-a oprit aici cu inventiile. Si-a facut si o pompa de irigatii pentru care nu are nevoie de curent si nici de prea multa munca. Masinaria scoate, intr-un minut, 100 de litri de pa.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.