Si animalele au suflet…

1140677black-domestic-kitten-felis-catus-and-labrador-puppy-canis-familiaris-looking-at-each-other-posters.jpgNu sunt necesare statistici pentru contabilizarea cruzimii oamenilor fata de animale. In fiecare ora un animal e lasat sa moara de foame sau e chinuit pentru placerea unei minti bolnave. In fiecare ora un caine sau o pisica zace lovit de o masina pe autostrada sau moare pentru testarea unui nou produs din industria cosmentica.  

De-a lungul istoriei, cainele a fost considerat cel mai bun prieten al omului, pisica era venerata in Egipt si caii erau apreciati drept animale nobile. In prezent acest principii s-au risipit si au ramas doar o amintire. In prezent oameni considera ca un caine legat si lasat sa moara de foame reprezinta arta, o pisica lovita reprezinta forta celui care e incapabil sa isi exprime frustrarile, iar un cal ajunge orb pentru faptul ca stapanul sau considera ca are drept de viata si de moarte asupra lui.

Desi am intrat in Uniunea Europeana, cu ultimul tren ce-i drept, nu am adoptat decat unele aspecte, benefice doar unora dintre semenii nostri. Inca nu avem o politie a animlalelor, iar cei care comit abuzuri impotriva lor se plimba nestingheriti.. Ma intreb cand se va lua atitudine? Ce se asteapta? Cand se va intelege ca un animal are nevoie de protectie?

“Animalele impart cu noi privilegiul de a avea suflet”, spunea Pitagora. Fara a intra in analize complexe imi permit sa contrazic matematicianul citat – oamenii nu mai au suflet. Cati dintre cei din jurul nostru nu au cerut nimic in schimbul unui serviciu? Cati au facut un favor cuiva fara un interes? Acum pun acelesi intrebari in cazul unui animal. Situatia s-a schimbat radical si atunci ma intreb cum putem afirma ca omul mai are suflet?

Am auzit de multe ori replica “animalele nu gandesc; animalele nu-si dau seama”. Credem sau nu, gandesc si simt, plang, se bucura si se salveaza unul pe celalalt. Un exemplu de acest gen il intalnim in cazul cainelui lovit pe autostrada de o masina si  salvat de acolo, nu de un om, ci de un alt caine. urmariti acest clip: http://www.youtube.com/watch?v=ofpYRITtLSg&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eprotectiaanimalelor%2Ero%2F&feature=player_embedded  si veti vedea un exemplu demn de urmat pentru ca fie ca acceptam sau nu, animalele au devenit mai umane decat noi.

Articole similare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente