Fiabilitatea energetica a Marii Britanii va servi drept model pentru retelele de electricitatea din intreaga lume

retea_electrica.jpgTehnologia GE de retea inteligenta este folosita in peste 80% din retelele de distributie a electricitatii din Marea Britanie pentru a sustine atingerea obiectivelor de performanta stabilite de guvern

Instructiunile riguroase privind performanta, introduse in 1990, odata cu liberalizarea industriei energetice din Marea Britanie, au transformat reteaua britanica de electricitate in una dintre cele mai fiabile retele din lume. Peste 80% din reteaua Marii Britanii se bazeaza pe tehnologia GE de retea inteligenta, contribuind astfel la garantarea indeplinirii obiectivelor de fiabilitate. Povestea de succes a Marii Britanii poate servi drept exemplu de bune practici oriunde in lume in ceea ce priveste dezvoltarea initiativelor fezabile de imbunatatire a fiabilitatii.

Incepand cu 2001, companiile britanice de utilitati au fost sanctionate cu amenzi considerabile pentru intreruperile lungi de curent, neindeplinirea obiectivelor de fiabilitate, probleme legate de raportarea privind fiabilitatea si performantele sub standarde in ceea ce priveste serviciile pentru clienti si asistenta prin telefon. Companiile primesc insa si recompense pentru indeplinirea obiectivelor de performanta.

Ca raspuns la acest reglementari, companiile de utilitati au modernizat procesele de gestionare a distributiei si a intreruperilor de curent - prin reconfigurarea modului de monitorizare a performantei retelei si de gestionare a distributiei sarcinii, a intreruperilor de curent si a serviciilor pentru clienti. Astfel, Marea Britanie se bucura azi de una dintre cele mai fiabile infrastructuri energetice din lume, conform autoritatilor publice din Marea Britanie. De la introducerea stimulentelor pentru calitate la nivelul distributiei in Marea Britanie, clientii acestor retele s-au confruntat, in medie, cu doar patru intreruperi totale de curent in cinci ani .

Astazi, marea majoritate a companiilor de servicii energetice din Marea Britanie folosesc sistemul ENMAC de la GE. Cu ENMAC, companiile de utilitati dispun in timp real de informatii despre echipamentele din retea, necesarul de energie electrica si performanta. Sistemul automatizeaza procedurile pentru a mentine un flux de energie eficient si pentru a permite identificarea potentialelor probleme inainte de aparitia acestora. De asemenea, ENMAC faciliteaza recuperarea rapida dupa intreruperile de curent prin redirectionarea energiei astfel incat sa se evite zonele cu probleme si printr-o expediere mai eficienta a echipajelor.

In ceea ce priveste transmisia, unde s-au introdus, de asemenea, stimulente, nivelurile de fiabilitate au ajuns la aproximativ 99,99983% conform autoritatilor guvernamentale britanice1.

Pe masura ce preocuparile legate de mediu, aspecte economice si capacitate schimba modul in care guvernele, autoritatile de reglementare si consumatorii percep electricitatea, alte state care au in vedere noi reglementari privind fiabilitatea analizeaza indeaproape modelul britanic.

“Companiile de utilitati se vor confrunta cu o combinatie alarmanta de provocari in urmatorii ani,” a afirmat Keith Redfearn, director general al diviziei de transmisie si distributie a GE Energy in Europa. “Reglementarile impun standarde de performanta mai stricte intr-un moment in care companiile de utilitati se confrunta cu o infrastructura invechita, o cerere tot mai mare de energie si nevoia de a integra sursele regenerabile. GE elaboreaza solutii de retea inteligenta pentru a permite companiilor de utilitati sa faca fata acestor neajunsuri, imbunatatindu-si in acelasi timp performantele.”

Cea mai recenta versiune a ENMAC integreaza sistemul de gestionare a intreruperilor de curent al GE, denumit PowerOn, care dispune de interfata cu sistemele de servicii pentru clienti si de raportare, astfel incat companiile de utilitati sa poate oferi consumatorilor actualizari in timp real cu privire la orizontul de timp necesar reluarii alimentarii cu curent si starea sistemului.

Peste 70 de companii de utilitati din intreaga lume si-au modernizat deja sistemul de gestionare a retelei cu ajutorului tehnologiei de retea inteligenta de la GE.

Prin intermediul colaborarilor din industrie, GE va aduce una dintre cele mai ample oferte de portofoliu in domeniu pentru modernizarea sistemelor electrice, de la centralele electrice la consumatori. De la dispozitive mai inteligente, la tehnologii pentru vehicule hibride cu alimentare electrica si asigurarea unor tehnologii regenerabile si a contoarelor inteligente, GE are capacitatea si cunostintele necesare pentru cresterea productivitatii energetice in orice punct al retelelor de electricitate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente