Si reciclare, si distractie: Elevii, provocati sa transforme deseurile in obiecte noi

0
412
Ministerul Mediului: Reciclarea de?eurilor, profit ?i dezvoltare economic?, în context european
Ministerul Mediului: Reciclarea deşeurilor, profit şi dezvoltare economică, în context european
Si reciclare, si distractie: Elevii, provocati sa transforme deseurile in obiecte noi

Organizatia Ecotop provoaca elevii de gimnaziu din Oradea la un concurs cu tematica ecologista, „Selectam colectiv – colectam selectiv”. ONG-ul le propune scolarilor sa stranga cat mai multe deseuri reciclabile, pe care apoi sa le transforme in alte obiecte, inclusiv intr-o ambarcatiune. Cei mai inventivi elevi vor merge in vara in tabara la Damis, cu membrii Ecotop.

Colectare in grup

Organizatia locala Ecotop a lansat un concurs cu tematica ecologista, dedicat elevilor din clasele V-VIII din Oradea. Competitia „Selectam colectiv – colectam selectiv” se va derula in doua etape, scolile putand sa se inscrie de-a lungul lunii ianuarie.

Prima presupune ca elevii inscrisi in concurs sa adune o cantitate cat mai mare de deseuri reciclabile, avand la dispozitie lunile ianuarie si februarie. Astfel, copiii vor aduna PET-uri, hartii, cartoane, doze de aluminiu ori sticle. Tot in aceasta etapa, membrii Ecotop vor merge in scoli si vor tine lectii cu privire la necesitatea colectarii selective a deseurilor.

La finalul lunii februarie, clasele de scolari care vor strange cele mai mari cantitati de deseuri reciclabile vor trece in etapa a doua a concursului, care se va derula in lunile martie-aprilie.

Gunoaie… plutitoare

Pentru a doua etapa a concursului, elevii vor pregati noi obiecte din deseuri reciclabile pe care le-au adunat, trebuind sa-si puna mintea la contributie astfel incat sa conceapa cele mai ingenioase produse.

In plus, din PET-urile adunate, tinerii vor fi provocati sa construiasca o barca. „Regula principala e ca ambarcatiunea va trebui sa pluteasca. In rest, nu vrem sa le ingradim imaginatia, ci sa-i lasam pe elevi sa conceapa proiectul”, explica sefa Ecotop, Eleonora Mircescu.

Toate obiectele realizate de elevi vor fi scoase la vanzare de Ecotop intr-un targ anume amenajat cu ocazia Zilei Internationale a Pamantului, adica pe 22 aprilie. Iar in vara, cei mai inventivi elevi vor merge cu membrii Ecotop in tabara la Damis. Deci, merita…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.