Sibienii care locuiesc la casa vor colecta selectiv hartia si plasticul

0
337
Educatie in scoli. Reciclarea şi colectarea selectivă a deşeurilor şi importanţa acestui fenomen
Sibienii care locuiesc la casa vor colecta selectiv hartia si plasticul

Sibienii care locuiesc la casa si sunt clienti ai firmei de salubrizare Schuster & CO Ecologic intra incepand cu 1 ianuarie 2011 in programul de colectare selectiva. Acestora li se vor imparti saci speciali pentru colectarea selectiva a deseurilor de hartie/ carton si a PET-urilor si dozelor din aluminiu. Practic, oamenii vor depozita ambalajele din hartie sau carton in sacul destinat colectarii acestui tip de deseuri, iar PET-urile si dozele din aluminiu vor fi adunate la randul lor intr-un alt sac. Deseurile din hartie/ carton si PET-urile si dozele de aluminiu vor fi colectate de utilajele firmei de salubrizare, o data la doua saptamani, in ziua in care se ridica in mod obisnuit gunoiul menajer, dar cu autospeciale diferite. De exemplu, locuitorii din cartierul Turnisor vor putea scoate la poarta alaturi de pubelele cu deseuri menajere sacii cu hartie in prima zi de luni din luna, urmatoarea ridicare a deseurilor colectate selectiv facandu-se in lunea din cea de-a treia saptamana, pentru sacii ce contin PET-uri si doze din aluminiu. Reprezentantii Schuster & CO Ecologic fac apel la abonati sa scoata sacii cu hartie sau PET-uri la poarta doar in momentul in care acestia au fost umpluti. Va prezentam in continuare graficul dupa care se va face acest tip de colectare selectiva.

In prima si a treia saptamana:
Luni – zona Turnisor, marti – Lazaret si Viile Sibiului, miercuri – Selimbar, Soseaua Alba Iulia (nr. 1 – 47), joi – Tiglari, Calea Turnisorului, Soseaua Alba Iulia (Plus – R.A.R), vineri – zona Vasile Milea, Stefan cel Mare, Vasile Aaron, Calea Dumbravii, Hipodrom.
Important: in prima saptamana a lunii se vor colecta din aceste zone sacii care contin hartie, iar in cea de-a treia saptamana sacii care contin PET-uri si doze din aluminiu.

In a doua si a patra saptamana

Marti – zona Gusterita, miercuri – Valea Aurie, Orasul de jos, joi – Tiglari, Strand, Terezian.
Important: in cea de-a doua saptamana vor fi colectati sacii pentru hartie si carton, iar in cea de-a patra saptamana cei in care s-au strans PET-uri si doze din aluminiu.
Sacii pentru colectarea selectiva a acestor tipuri de deseuri vor fi distribuiti de catre reprezentantii Schuster & CO Ecologic, in schimbul sacilor plini, predati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.