Sicul va avea din acest an „Sarbatoarea stufului”

0
461
Delta Clujului, decor pentru fotografiile de nunt?
Delta Clujului, decor pentru fotografiile de nuntă
Sicul va avea din acest an „Sarbatoarea stufului"
Sicul va avea din acest an „Sarbatoarea stufului”

Asociatia Educational-Ecologica EcoTransilvania si Asociatia EcoChoice vor organiza in luna mai „Sarbatoarea stufului” in comuna Sic. Evenimentul cultural va promova mestesugurile locale traditionale si va implica 200 de localnici si vizitatori, copii si adulti.

Cele doua organizatii, custozii ariilor naturale protejate din Bazinul Fizesului, au lansat pagina web a proiectului „Managementul integrat, conservativ si durabil al siturilor Natura 2000″. Proiectul implementat incepand din iulie 2012 va dura 30 de luni. Finantarea nerambursabila se ridica la 2,1 milioane de lei si este asigurata prin Programul Operational Sectorial Mediu.

Pana acum asociatiile au derulat atat activitati de cercetare in teren, cat si de informare si consultare a locuitorilor din ariile protejate in vederea elaborarii planului de management al acestor zone. La intalnirile consultative au participat 500 de localnici si autoritati din localitatile aflate in aria proiectului: municipiul Gherla si comunele Bontida, Jucu, Sic, Fizesu Gherlii, Geaca, Taga, Catina, Caianu, Palatca. Activitatile urmaresc inventarierea a 46 de specii de fauna (in special pasari) si flora de importanta comunitara si nationala si a noua habitate prioritare, harti digitale ale ariilor vizate, informarea si consultarea comunitatilor si a factorilor de decizie locala cu privire la buna gestionare a ariei, elaborarea planului de management, constientizarea importantei culturale, sociale si economice a conservarii biodiversitatii prin organizarea unor evenimente culturale si a unui concurs interscolar, a precizat Cristina Saracut, expert in comunicare la EcoTransilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.