S?pt?mâna viitoare, o nou? licita?ie pentru Centrul de De?euri din Cluj
GNM: Deșeurile provenite din gospodării reprezintă mai mult de jumătate din totalul generat în România
Sincope in licitatia pentru deseuri nepericuloase de la Girov
Sincope in licitatia pentru deseuri nepericuloase de la Girov

Licitatia pentru delegarea operarii depozitului de deseuri nepericuloase de la Girov, estimata la o valoare de 211.500.000 de lei, fara TVA a ajuns intr-un impas.

Mai exact, zilele trecute, consultantul angajat de Consiliul Judetean sa verifice eligiblitatea ofertantilor care s-au inscris la licitatia demarata pe data de 2 august, a propus eli-minarea tuturor candidatilor, asta dupa ce a verificat ofertele si datele financiare depuse de firmele sau asocierile de firme care s-au inscris la aceasta licitatie extrem de importanta.

Desi s-a solicitat anularea procedurii inca de acum doua zile, ieri, la momentul in care consultantul financiar si-a expus opinia si argumentele in fata comisiei, unii membri nu au fost de acord cu anularea procedurii si au solicitat sa verifice actele ei insisi. Unul dintre acestia a fost Doru Conache, directorul tehnic al Consiliului Judetean Neamt, care a preluat spre studiere el personal aceste acte. Drept urmare s-a amanat luarea unei decizii pana pe data de 24 noiembrie.

„Procedura de desemnare a operatorului pentru proiectul Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Neamt de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice – SEAP nu este inca fina-lizata si se afla in termen. Deocamdata, au fost semnate doar procesele verbale ale sedintelor de evaluare“, a declarat Emilia Arcan, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt.

Firmele inscrise deja la licitatie sunt unele dintre cele mai puternice din Romania, aspect care indreptateste oarecum declaratiile mai vechi ale lui Culita Tarata, care a afirmat in mai multe randuri ca existe interese majore pentru ca licitatia aceasta sa fie castigata de unii sau de altii.

Firmele care doresc sa gestioneze gunoiul din Neamt, sunt SC Tahal Romania SRL Bucuresti sustinuta de Sitahal-Hagal (Italia). Aceste firme au declarat ca subcontractant pe SC Argif Proiect SRL Pitesti. A doua firma inscrisa este SC Iridex Group Import Export SRL Bucuresti. Urmeaza asocierea dintre SC A.S.A. Servicii Ecologice SRL Arad si Romprest Service SA Bucuresti iar a patra asociere inscrisa la licitatie este cea dintre SC Eco Sud SA Bucuresti si SC High Sorting SRL Bucuresti – in acest caz subcontractant declarat fiind SC Proiect Infra 2005 SRL Pitesti.

Depozitul de deseuri de la Girov intra intr-o perioada de conservare

Consiliul Judetean Neamt a anuntat, ieri ca s-a semnat un contract de conservare a instalatiilor si echipamentelor pentru depozitul judetean de deseuri nepericuloase Girov. Contractul s-a semnat cu SC VICTOR CONSTRUCT SRL, aceeasi firma care a realizat depozitul. Valoarea contractului este de 45.000 lei/luna fara TVA. Nu se mentioneaza perioada pentru care s-a semnat acest contract.

In paralel, la cele patru obiective de investitii din proiectul „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Neamt“ paza este asigurata de catre SIL Guard SRL prin contractul nr. 14243/277 din 16.10.2014. Consiliul Judetean Neamt urmeaza sa asigure paza obiectivelor pana la predarea acestora catre delegatii serviciilor de colectare si transport deseuri. Aceste operatiuni privind paza si conservarea obiectivelor de investitie din proiect au fost aprobate prin HCJ nr. 116/31.07.2014.

Aici nu se mentioneaza suma pe care o va plati institutia pentru paza bunurilor.

„Sistemul de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Neamt“

Prin proiectul „Sistem de Ma-nagement Integrat al Deseurilor in Judetul Neamt“ al carui beneficiar este Consiliul Judetean Neamt au fost construite urmatoarele obiective de investitii: depozitul judetean de deseuri nepericuloase Girov; statiile de sortare si transfer al deseurilor Cordun; statia de transfer Targu Neamt; statia de transfer Tasca.

Aceste bunuri au intrat in proprietatea Consiliului Judetean Neamt de la data emiterii/semnarii procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor, dupa cum urmeaza: Proces verbal nr. 13908 din 09.10.2014 pentru depozitul judetean de deseuri din Girov, iar pentru statii de sortare si transfer cu proces-verbal nr.15098 din 30.10.2014.

Prin prevederile alin. (5) ale art. 6 – Eligibilitatea cheltuielilor din Contractul de Finantare 131165 din 24.02.2011 dintre Ministerul Mediului si Padurilor si Consiliul Judetean Neamt, „Autoritatea de Management al Programului Operational Mediu are dreptul de a recupera finantarea acordata in cazul in care investitiile nu sunt folosite conform prevederilor Contractului de finantare si prevederilor legale“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here