Investi?ie de peste 20 mil. dolari în parcuri solare
Investiţie de peste 20 mil. dolari în parcuri solare
Investitie de peste 20 mil. dolari in parcuri solare
Investitie de peste 20 mil. dolari in parcuri solare

Power Clouds, un proiect dezvoltat de compania cu acelasi nume pentru infiintarea unei retele internationale de parcuri solare, a investit peste 20 de milioane de dolari in cinci parcuri fotovoltaice in Romania, potrivit directorului general al companiei, Roberto Forlani.

Cele cinci parcuri solare, amplasate in localitatile Scornicesti (Olt) si Nucet (Dambovita), au o putere instalata de 1,2 MW fiecare, putand sa asigure o productie anuala totala de peste 8.500 MWh.

“Ne-am intors recent din Romania, unde peste 20 de milioane de dolari au fost investiti in mai putin de un an pentru crearea unei retele de cinci parcuri solare mari”, a delarat Forlani intr-un interviu pentru Business Review Europe.

Power Clouds este o initiativa prin care compania-mama construieste parcuri fotovoltaice in diferite tari, pe care le inchiriaza apoi de la proprietari pentru o perioada de 20 de ani. Participantii la proiect primesc o chirie lunara negociata prin contract cu Power Clouds, iar electricitatea produsa de parcurile solare este folosita pentru alimentarea sistemelor energetice nationale.

Reteaua actuala a Power Clouds include 15 parcuri fotovoltaice cu o valoare totala de 60 de milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here