Sinucideri misterioase ale delfinilor, in Iran

Sinuciderile in masa in randul delfinilor, care au fost adusi de valuri pe coastele Iranului, au alertat activistii de mediu din intreaga lume. Cel putin 152 de mamifere marine au fost gasite pana acum pe tarmurile Golfului Persic numai in ultimele 30 de zile.

Moartea delfinilor a avut loc in doua etape distincte si, de fiecare data, grupul sinucigas era alcatuit din peste 70 de exemplare. La sfarsitul lunii septembrie, 79 de delfini au fost gasiti morti pe o plaja de langa orasul Jask, din sudul Iranului.

Saptamana trecuta, din nou, un alt grup, format din 73 de delfini, a avut aceeasi soarta, in aceeasi zona. Fotografiile cu zecile de delfini au facut inconjurul presei iraniene, dar prea putine agentii internationale le-au preluat.

Jurnalistii de la Teheran au presupus ca delfinii s-au sinucis, pentru ca mamiferele transportate de localnici in apele adanci s-au reintors la mal si au preferat sa moara decat sa ramana in ocean.

Fiind cele mai inteligente mamifere dupa om, comportamentul lor a iscat vii dezbateri intre specialisti. Cei mai multi inclina sa creada ca e vorba de o cumplita poluare fonica sau de natura magnetica, ce le provoaca delfinilor dureri sau ameteli insuportabile. (Sabina Tudor)

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *