Doina Pana: E pe teava implementarea unui sistem urias care va rezolva furaciunea din paduri

Doina Pana: E pe teava implementarea unui sistem urias care va rezolva furaciunea din paduri
Doina Pana: E pe teava implementarea unui sistem urias care va rezolva furaciunea din paduri

Deputatul PSD Doina Pana a declarat ca dupa ce ”cu furaciunea din exterior rezolva ”Radarul padurilor”, cu furaciunea din interior va rezolva alt sistem”. Ea a adaugat ca ministrul Mediului a preluat si propunerea cu ”Radarul balastierelor”: ”Sunt singurul ministru care nu numai a constatat ce se intampla cu padurile”.

”Am incheiat mandatul de ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura. Ce sa va spun, ca am scanat toate ordinele de ministru ca sa fiu sigura ca nu apar alterari ulterioare? Nu are importanta numarul acestora, ci rezultatul. Fara falsa modestie, pot spune ca sunt singurul ministru care nu numai a constatat ce se intampla cu padurile ci a si luat masuri concrete si radicale. ”Radarul padurilor” functioneaza exceptional, n-o sa poata nimeni sa-l opreasca, de la 1 ianuarie a trecut cu totul la STS, adica administrarea, mentenanta si suportul tehnic, doar dezvoltarea se va face in continuare cu firma care l-a creat.

Extrem de important: implementarea unui sistem informatic urias e pe teava, si e o noutate. Ar mai dura trei-sase luni pana cand sa fie gata, dar sistemul informatic este pregatit, exista o comisie interministeriala – MAI, STS, Ministerul Mediului – pentru implementare. In decurs de o jumatate de an o sa avem acolo toate amenajamentele, toate fondurile de vanatoare si tot ce exista in padurile Romaniei incat nimic sa nu se mai poata misca fara sa existe control. Pe scurt, cu furaciunea din exterior rezolva ”Radarul padurilor”, cu posibila furaciune din interior va rezolva acest sistem. De exemplu, amenajamentele se fac pe zece ani, se indica tot ce se poate exploata pe parcela respectiva. Dupa zece ani se va alte amenajamente, niciodata nu a existat un control, o comparatie, intre fostul si actualul amenajament. Daca o padure are 80 de ani, in viitorul amenajament nu poate arata ca are 120 de ani si sa se exploateze mai mult. Pana acum erau posibile aceste lucruri, de asta spun ca se rezolva si cu furtul din interior. Mi-ar placut sa-l finalizez, dar am vorbit cu doamna ministru Gavrilescu, lucrurile vor merge de la sine, i-am facut si propunerea cu ”Radarul balastierelor”, a zis ca subscrie, deci am plecat cu inima curata.

Am avut o batalie uriasa pe noul Cod Silvic. Dezbaterea a inceput in Parlament, dar liberalii au avut grija ca la fiecare articol sa abereze ca sa nu mai existe timpul fizic necesar pentru vot. Dar partea buna e ca e pe teava, e doar suspendat. La 1 februarie se continua cu articolul urmator si se va ajunge la vot, nu se mai poate intoarce la comisii, obligatoriu se continua de la articolul unde s-a ramas. Eu consider bifat si Codul Silvic.

Aduc multumiri celui care a fost mana mea dreapta, celui care a coordonat echipa tehnica, domnul Istrate Stetco, in calitatea lui de director general, acum s-a intors sef la ITRSV Cluj, de unde a plecat.

Am adus o reforma si ca ministru delegat pentru Dialog Social, am repornit pe undeva, coordonat, dialogul social, care era rupt. La Ape si Paduri au fost noua luni, primele cinci de foc, dar usoare n-au fost nici celelalte. Nu cred ca trebuie sa reamintesc ce inundatii am avut. Chiar nu regret nimic, mi-ar fi placut ca sistemul de care am vorbit sa-l implementez, dar lucrurile vor continua. Nimeni nu are extras de carte funciara pe locul pe care il ocupa si orice inceput are si un sfarsit. Sunt bucuroasa si cu fruntea sus”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *