Sistem modern de colectare a deseurilor

Cartierul Steaua Rosie din municipiul Slatina are, de ieri, un sistem modern de colectare a deseurilor – numit Easy.
colectare selectiva
El se deosebeste de cel vechi prin faptul ca nu se va mai produce mizerie in jurul containerelor si va disparea mirosul neplacut din preajma lor, acestea nepermitand depunerea deseurilor decat printr-o fanta cu diametrul de 35 cm.
Sistemul Easy este format din containerele subterane si din autospeciala care le manevreaza. Potrivit directorului SC Salubris SA, Constantin Tita, utilajul, care este primul de acest fel din Romania si din sud-estul Europei, a costat 330.000 de euro, urmand ca, pe masura ce noile puncte de colectare vor fi realizate, societatea de salubrizare sa achizitioneze inca o autospeciala. Tita a mai spus ca pentru intregul oras ar fi nevoie de 300 de containere si trei utilaje, urmand ca, in doi ani, Slatina sa aiba puncte de colectare dotate cu recipiente subterane asemenea celor patru puncte-pilot amplasate in cartierul Steaua Rosie.
Procedeul colectarii deseurilor prin acest sistem modern este urmatorul: fiind complet automatizat, un brat telescopic articulat dotat cu o camera video este ghidat electronic pentru ridicarea containerelor subterane si manevrarea catre suprastructura compactoare a autospecialei, unde sunt golite. Introducerea containerului subteran dupa golire se face cu o precizie de 0,5 cm, bratul telescopic al utilajului memorand locul de unde a fost ridicat. Pe langa precizia si flexibilitatea pe care le ofera, sistemul asigura si o securitate sporita lucratorilor, directorul societatii de salubrizare mentionand ca soferul se poate descurca singur. Acest sistem modern de colectare a deseurilor este rezultatul unei bune colaborari intre SC Salubris SA si administratia locala slatineana.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente