Sisteme de ultima ora pentru economisirea energiei, expuse la Salonul „Energii Regenerabile si Alternative” din Baia Mare

Sisteme de ultima ora pentru economisirea energiei, expuse la Salonul „Energii Regenerabile si Alternative” din Baia Mare
Sisteme de ultima ora pentru economisirea energiei, expuse la Salonul „Energii Regenerabile si Alternative” din Baia Mare

Cea de-a treia editie a Salonului „Energii Regenerabile si Alternative” 2013 si-a deschis portile astazi, 22 mai, in Baia Mare. Evenimentul din acest an cuprinde mai multe sectiuni, printre care energia solara, pompele de caldura sau eficienta energetica. Reuniunea se desfasoara pe parcursul a trei zile, timp in care persoanele interesate sa afle mai multe informatii despre energia regenerabila pot sa participe la o sesiune de comunicari pe aceasta tema, dar si la expozitia cu vanzare care cuprinde ofertele mai multor firme care activeaza in domeniu.

Salonul „Energii Regenerabile si Alternative” prezinta cele mai noi sisteme de economisire a energiei care sunt prezente in acest moment pe piata din Romania. Ziua aleasa pentru deschiderea salonului nu a fost una intamplatoare, tot astazi avand loc la Bruxelles un summit care trateaza aceeasi tema.

„As vrea, de la inceput, sa lansez sloganul salonului. De fapt, am preluat sloganul salonului de astazi de la Bruxelles, de la Comisia Europeana, si anume: «Cea mai ieftina energie este cea pe care o economisim». Economisirea energiei este o problema cuprinsa in politica Uniunii Europene si a celor 27 de state. In perioada 2005 – 2020, Romania trebuie sa reduca consumul de energie cu 20 de procente pe unitatea de PIB realizata in anul de baza”, a aratat presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, Gheorghe Marcas.

La deschiderea oficiala a salonului au luat parte oameni de afaceri care au investit in domeniul energiei regenerabile, dar si autoritatile locale si judetene, acestea manifestandu-si interesul pentru energia verde.

„Vreau sa va spun ca avem o dorinta foarte intensa ca municipiul Baia Mare sa devina capitala verde a Romaniei si un oras verde nu inseamna doar sa ai zone verzi, sa ai flori, sa ai iarba tunsa, inseamna sa gandesti o strategie pentru oras, in asa fel incat, din punct de vedere energetic, independenta sa fie intr-un fel creata”, a spus primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

Salonul „Energii Regenerabile si Alternative” poate fi vizitat pana vineri, 24 mai, intre orele 11:00 si 17:00, la Centrul de Instruire si Marketing al Camerei de Comert si Industrie Maramures.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente