Sistemul de colectare a deseurilor din Draganesti s-a extins si in judetul Ialomita

Sistemul de colectare a deseurilor din Draganesti s-a extins si in judetul Ialomita

Daca Asociatia de dezvoltare intercomunitara constituita in zona de deal a judetului Prahova – Carbunesti, Surani, Soimari si Aricestii Zeletin – merge in pierdere, fiind datoare inclusiv la rampa de depozitare de la Valenii de Munte, asociatia similara cu sediul principal in comuna Draganesti a gasit metoda salvatoare: extinderea.
In timp ce datoriile inregistrate de asociatia comunelor din zona de deal au ajuns la mai mult de jumatate de miliard de lei vechi, la Draganesti, in asociere au mai intrat, de la inaugurarea sistemului de colectare si sortare a deseurilor, in anul 2009, doua comune prahovene (Salciile si Boldesti Gradistea) si alte doua – din judetul Ialomita– Brazii si Adancata. Potrivit primarului comunei Draganesti, Ion Dumitrache, s-au mai aratat interesate de intrarea in “asocierea deseurilor” alte doua localitati ialomitene – orasul Fierbinti si comuna Maia.
“Sistemul pus in functiune la Draganesti este diferit de cel de la Carbunesti si, tocmai de aceea, putem spune ca ne descurcam. In asocierea care a ajuns la un numar de sapte membri dispunem si de statia de sortare, prin intermediul careia se selecteaza deseurile reciclabile, care, ulterior, se vand. Restul deseurilor se transforma in baloti de 60 de tone si se transporta la rampa ecologica de la Boldesti-Scaeni”, ne-a declarat primarul Ion Dumitrache.
In schimb, pentru rentabilizarea sistemului de la Carbunesti, se cauta solutii de compromis, pentru ca asociatia sa nu fie inglodata in datorii mai mari decat cele din prezent. Conducerea CJ Prahova si cea a Termoelectrica Ploiesti – societate al carei actionar principal este Consiliul Judetean – vor propune Ministerului Dezvoltarii Regionale schimbarea modalitatii de lucru, printr-o eventuala colaborare zonala, care sa permita scoaterea de pe toboganul datoriilor a sistemului de colectare a deseurilor din localitatile Carbunesti, Soimari, Surani si Aricestii Zeletin.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente