Sistemul de colectare a deseurilor menajere se va modifica in Capitala

Sistemul de colectare a deseurilor menajere se va modifica in Capitala

Sistemul de colectare a deseurilor menajere se va modifica in Capitala astfel incat ele sa poata fi reciclate mult mai usor, anunta Adrian Neacsu, presedintele Comisiei de Sanatate Publica din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Practic, bucurestenii vor avea la dispozitie doua tipuri de pubele in care sa depoziteze gunoiul: una pentru hartie, sticla, plastic, aluminiu etc. si una pentru cele organice/ alimentare.

Adrian Neacsu: “Bucurestenii vor putea sa-si recicleze deseurile menajere”

Potrivit lui Adrian Neacsu, in sedinta din 30 august a Consiliului General al Municipiului Bucuresti s-a aprobat un proiect prin care se modifica radical modul de colectare a deseurilor menajere, pe doua componente: una reciclabila si una reziduala. In acest fel locuitorii Capitalei se vor alinia practicilor din tarile civilizate unde se incearca recuperarea cat mai multor materiale din gunoiul menajer, este de parere Adrian Neacsu.

“Stiu ca s-a mai incercat, poate chiar si in alte orase din tara, colectarea separata a deseurilor, dar e destul de dificil sa le ceri romanilor sa puna separat intr-o punga sticla, in alta hartiile si in alta plasticul, iar pe deasupra sa mai aiba in alta parte resturile organice. Ar ocupa jumatate din bucatarie cu acesti saci. In formula adoptata de Consiliul General cei care vor sa recicleze vor avea doua pungi: una pentru tot ce este reciclabil: hartie, sticla, aluminiu, plastic si una pentru deseurile alimentare”, explica Adrian Neacsu, presedintele Comisiei de Sanatate Publica din Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente