Nedorita de soferi si de pietoni, surprinzatoare pentru autoritati, zapada din ultima saptamana este numai buna pentru agricultura si pentru sistemul energetic.

Specialistii spun ca vom avea recolte bogate, iar sistemul energetic are deja o rezerva de energie verde semnificativa.

Potrivit conducerii Hidroelectrica, rezervele de apa din hidrocentrale au crescut cu 10% dupa ninsoarea de saptamana trecuta. Altfel spus, cu apa stransa intr-o singura luna se poate produce la fel de multa energie ca in toata iarna anului trecut.

Si pentru agricultura zapada este mana cereasca. Potrivit specialistilor, stratul gros de omat va salva anul acesta recoltele de grau, rapita, orz si orzoaica.

“Dupa atata seceta si dupa ploile care au cazut in aceasta toamna am recuperat deficitul de apa din sol”, sustine Adrian Radulescu, director de cabinet Ministerul Agriculturii.

Si in traficul rutier, chiar daca le-a dat mari batai de cap soferilor, ninsoarea a avut si un efect pozitiv. Numarul accidentelor a scazut foartre mult.

“In ultimele trei zile, pe raza Capitalei, s-au produs 508 evenimente rutiere. Intr-o zi obisnuita se produc 250 de astfel de evenimente”, a explicat Christian Ciocan, purtator de cuvant Politia Capitalei.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here