Slabe preocupari pentru salubritatea localitatilor

Comisarii de mediu au dat amenzi pentru neasigurarea colectarii selective, zone insalubre si lipsa dotarilor minime

Comisarii de mediu sunt ingrijorati de lipsa de preocupare a autoritatilor locale pentru asigurarea salubritatii comunitatilor. „Am semnale ca ritmul preocuparilor a fost slabit un pic, fiindca nu se mai manifesta acelasi efort ca in primavara”, a declarat, intr-o conferinta de presa, seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, Constantin Harasim, mentionand ca vor continua controalele privind starea de salubritate a localitatilor si atributiile ce revin consiliilor locale si primarilor. Dl Harasim evidentiaza ca, potrivit legii, administratiile locale sunt obligate sa organizate servicii de salubritate prin care sa asigure, in intere-sul cetatenilor, preluarea, de la domiciliul acestora ori din locuri apropiate, a deseurilor menajere, precum si a celorlalte resturi din gospodarii, inclusiv hartie, plastic, DEEE etc.

„La nivelul judetului Suceava se constata o mare discrepanta intre anumite asezari, care au facut pasi semnificativi in acest sens, avand infiintate servicii de salubritate sau semnate contracte cu firme de profil, si alte primarii, care nu au compartimente specializate si nici dotari cu containere, buncare, pubele, cosuri etc.”, a explicat comisarul-sef Harasim.

Recent, lucratorii de mediu au sanctionat contraventional, cu cate 15.000 de lei vechi, primariile Saru Dornei si Vicovu de Sus, si cu 10.000 de lei, executivul din Darmanesti. Amenzile au fost date pentru neasigurarea colectarii selective, zone insalubre si lipsa dotarilor minime.

Sursa: Crai Nou

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente