Tone de deseuri electrice si electronice, colectate in sectorul 3

0
417

Aproximativ 31 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) au fost colectate de pe raza sectorului 3 al Capitalei in ultimele sase luni, cu ajutorul firmei salubrizare, autoritatea locala anuntand ca este pregatita si pentru campania nationala cu acelasi scop, din 3 noiembrie.

Potrivit unui comunicat al Primariei sectorului 3, de luni pana sambata, locuitorii sectorului 3 pot depune deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) pe baza de proces-verbal, la cele 16 puncte infiintate de catre operatorul de salubritate Rosal Grup SRL pentru colectarea deseurilor, iar in zilele de miercuri si sambata, locuitorii pot solicita ridicarea de la domiciliu a acestora.

„Primaria sectorului 3, va raspunde prompt solicitarilor venite din partea cetatenilor sectorului, in campania de colectare a DEEE-rilor ce se va desfasura la nivel national sambata”, informeaza sursa citata.

Ministerul Mediului a initiat o campanie nationala intutulata ” Ziua debarasarii nationale”, care va avea loc in 3 noiembrie, data la care in care oamenii vor putea sa depoziteze obiectele electrice si electrocasnice pe care nu le mai folosesc, pana la ora 12.00, dupa care, in aceeasi zi, firmele de salubrizare le vor ridica si transporta la centrele de reciclare.

MMDD a anuntat ca la acest eveniment vor participa toate orasele cu peste 20.000 de locuitori, primariile de sector din municipiul Bucuresti, firmele de salubritate, organizatiile colective Ecotic, RoRec si Recolamp, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si cetatenii.

Deseurile electrice si electronice vor fi transportate la punctele de colectare special amenajate pentru DEEE (conform HG 448/2005), iar de aici producatorii le vor prelua si le vor transporta pana la firmele de tratare si reciclare.

Ministerul Mediului isi propune ca ziua de 3 noiembrie sa fie, pe langa una de mobilizare la scara nationala, si un inceput al colectarii lunare sau trimestriale a deseurilor electrice si electronice.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.