Smartphone-urile consuma mult mai multa energie decat frigiderele moderne de dimensiuni medii

Smartphone-urile produse de Apple consuma mult mai multa energie decat frigiderele moderne de dimensiuni medii
Smartphone-urile produse de Apple consuma mult mai multa energie decat frigiderele moderne de dimensiuni medii

Smartphone-urile produse de Apple consuma mult mai multa energie decat frigiderele moderne de dimensiuni medii. Daca un un aparat frigorific foloseste in medie aproximativ 322 kilowati-ora pe an, un iPhone consuma aproximativ 360 kilowati-ora/an.

E adevarat. o mare parte din aceasta energie este consumata nu pentru incarcarea smartphone-ului de la priza electrica standard, ci pentru mentinerea activitatii centrelor de date responsabile pentru conexiunile wireless si transmiterea de informatii in cloudr. Aceste constatari sunt continute intr-un studiu publicat de Digital Power Group.

In total, sistemele de comunicatii din lume folosesc aproximativ 1.500 terawatt-ora pe an, echivalentul a 10% din consumul de energie la nivel mondial sau echivalentul a cat consuma Germania si Japonia impreuna. De remarcat ca un terawatt de energie este suficient pentru a alimenta 90.000 de case timp de un an.

Pana in 2035, consumul de energie pentru intretinerea centrelor de date cloud din lume va fi egal cu consumul de energie folosita pentru iluminat.

Unul dintre principalii consumatori de servicii de cloud sunt utilizatorii de iPhone si iPad-uri. In particular, compania Apple obtine mai mult de jumatate din energia (55%) destinata centrelor de date din arderea carbunilor, motiv de revolta pentru Greenpeace.

Apple incearca sa remedieze aceasta situatie avand in plan ca in viitorul apropiat sa treaca in proprotie de 100% la energie din surse regenerabile.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente