Societatea civila din Deva propune autoritatilor organizarea „Zilelor mobilitatii ECO”

Societatea civil? din Deva propune autorit??ilor organizarea „Zilelor mobilit??ii ECO”
Societatea civila din Deva propune autoritatilor organizarea „Zilelor mobilitatii ECO”
Societatea civila din Deva propune autoritatilor organizarea „Zilelor mobilitatii ECO”

Reprezentantii Grupului de Actiune Locala „Civitas” au demarat o campanie de incurajare a mijloacelor de transport urban ecologice. In acest sens acestia solicita autoritatilor locale instituirea, in ultimul weekend al lunii septembrie, a „Zilelor mobilitatii ECO”, ca o alternativa la deplasarea cu autovehicule.

Pentru sensibilizarea participantiilor la trafic cu privire la biciclisti acestia propun autoritatilor locale amplasarea pe strazile din Deva a unor indicatoare care sa semnaleze prezenta celor care circula pe doua roti, in vederea constientizarii si responsabilizarii tuturor conducatorilor auto cu privire la existenta acestei categorii de participanti la trafic.

O noua pista de biciclete, dar si locuri de „parcare”

In concordanta cu instituirea unei zile destinate transporturilor eco din Deva, reprezentantii Grupului de Actiune Locala „Civitas” considera oportuna amenajarea unor piste de biciclete pe strada Horea, pe carosabil, incepand cu strada Balata si pana la benzinaria Lukoil. „Avand in vedere ca traficul auto este foarte mult redus si din ce in ce mai multi biciclisti folosesc aceasta zona pentru plimbare si recreere, o pista de biciclete ar fi utila in zona, mai ales ca face legatura cu cea deja existenta pe Calea Zarandului”, a precizat liderul „Civitas”, Marius Bota. Totodata, acestia cer si amenajarea in zonele de interes din oras a suporturilor pentru „parcarea” si blocarea bicicletelor. Iar pentru a prezenta mersul pe bicicleta ca un mod de transport viabil in Deva „Civitas” solicita autoritatilor instituirea, in ultimul weekend al lunii septembrie, a evenimentului „Zilele mobilitatii ECO”. In plus, se mai doreste amenajarea unui parc pentru iubitorii sporturilor acrobatice cu biciclete, role sau skateborduri, avand in vedere ca in Deva la ora actuala nu exista un astfel de loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *