Societatea civila semnaleaza doua constructii pe spatii verzi in Bucuresti

Asociatia Salvati Bucurestiul semnaleaza, intr-un comunicat de presa, ca doua constructii in Bucuresti, una in zona Vitan, alta in zona Timpuri Noi, incalca ordonanta de urgenta a Guvernului 114 din 2007, care interzice schimbarea destinatiei sau reducerea suprafetei spatiilor verzi.

Astfel pe strada Emil Garleanu numarul 4 din sectorul 3 (zona Vitan) era amenajat un spatiu verde, cu loc de joaca special amenajat pentru copii. O parte din acest spatiu verde a fost imprejmuit si in locul sau urmeaza a fi construita o biserica, autorizatia de constructie fiind emisa de Primaria Sectorului 3.

Locuitorii din zona intentioneza sa organizeze un miting de protest, impotriva constructiei, duminica la ora 12.00.

Un caz similiar este pe strada Sibiel numarul 3, sectorul 4 (zona Timpuri Noi), unde o parte din spatiul verde al blocului a fost defrisat. Terenul a fost retrocedat de Primaria sectorului 4 unui cetatean, dar impotiva acestui act, asociatia de proprietari a intentat un proces.

In ciuda acestui fapt, Primaria Sectorului 4 a acordat autorizatie de constructie, iar Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia de Protectia Mediului si Educatie Eco-Civica,  a acordat autorizatia de defrisare 22297 din 12 mai 2009. Asociatia Salvati Bucurestiul apreciaza ca atat autorizatia de constructie, cat si autorizasia de defrisare contravin OUG 114/2007.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *