Energia necesara unei case pasive tip BSF

image-276d5d4654187b37c54ea1917177fb8b-macheta_casa_pasiva.jpgMulte din casele pasive includ un sistem care sa furnizeze energia necesara incalzirii la parametri redusi. Necesarul de energie termica al unei astfel de cladiri trebuie sa fie de maxim 15 kWh/mp anual, spre deosebire de 250-400 kwh/mp anual pentru o cladire obisnuita.

Panou solar parabolic

Varianta propusa de catre firma S.C. FOLEX S.R.L este un panou solar parabolic cu un diametru de 4000mm . Avand in vedere ca pe teritoriul Romaniei soarele putere maxima de 10 kW, ceea ce inseamna ca poate produce in medie 1000 de litri de apa la 80°C pe zi insorita.
Panoul solar se compune dintr-un stativ metalic pe care se monteaza partea rotativa antrenata de un motoreductor de curent continuu; oglinda (realizata dintr-o structura metalica pe care sunt montate petale din tabla de INOX); focarul realizat din tabla de INOX metalizat cu pulbere de aluminiu si dispozitivul de orientare alcatuit din 2 senzori pentru urmarirea soarelui atat pe azimut cat si pe elevatie care prin intermediul unei automatizari comanda un motoreductor si un actuator liniar.

Cu ajutorul acestui panou solar parabolic se poate realiza o casa pasiva din punctul de vedere al energiei termice. Aceasta implica realizarea unei case cu o izolare termica foarte buna (necesarul de caldura al acesteia fiind de aproximativ 5W/m3).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente