Solutie pentru ecologizarea haldelor de steril de la CET Brasov si ecologizarea rampei de gunoi

Solutie pentru ecologizarea haldelor de steril de la CET si ecologizarea rampei de gunoi
Solutie pentru ecologizarea haldelor de steril de la CET si ecologizarea rampei de gunoi

Consilierul local PC Mircea Boriceanu a declarat astazi, pentru newsbv.ro, ca s-a definitivat solutia pentru ecologizarea haldelor de steril de la CET si ecologizarea rampei de gunoi (cea de langa RAT Brasov).

Este vorba despre cultivarea acestora cu salcie energetica, iar la periferia acestor zone de cultura se vor planta salcami, pentru a impiedica intrarea persoanelor straine, care se indeseste foarte repede si devine un gard viu natural.

mircea boriceanu„Am discutat cu dl. primar George Scripcaru am stabilit sa convocam o intanire cu reprezentantii Institutului de Cercetari Agricole de la Timisoara si ai primariei Brasov, Sanpetru si ai CET-ului. La discutii va fi invitata si Compania Apa, deorece conform unui proiect care a dat rezultate bune la Timisoara, prin fertililizarea haldelor de steril cu namolul de la statia de epurare productia de «combustibil» verde s-a dublat“, a precizat Mircea Boriceanu.

Acesta mai spune ca un alt avantaj al cultivarii salciei energetice este acela ca pe perioada de vegetatie, salcia extrage metalele grele din sol, exact ceea ce se gaseste in sterilul de la CET-uri si in namolul de la statia de epurare. Potrivit cercetatorilor banateni, in decurs de 10-12 ani de culitvare a salciilor energetice, terenul poate fi redat agriculturii.

Mai mult, pe durata de viata, pana la recoltare, acest soi de salcie produce mai mult oxigen decat consuma la ardere, cand este folosita ca si combustibil (arde in proportie de 96% si este materie prima pentru societatile care produc agent termic). In doi ani de la plantare se face prima recoltare, iar pe haldele frunzele moarte care cad in primul an de viata impiedica raspandirea prafului de steril si de la namol.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente