Solutiile ONU pentru a combate incalzirea globala: oglinzile care reflecta lumina solara

Solutiile ONU pentru a combate incalzirea globala

Oglinzi imense care sa reflecte lumina soarelui, vopsirea caselor si strazilor in alb precum si injectarea de apa in nori sunt doar cateva dintre cele peste 60 de masuri luate in calcul de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru a combate incalzirea globala

Oglinzi imense care sa reflecte lumina soarelul, vopsirea caselor si strazilor in alb precum si injectarea de apa in nori sunt doar cateva dintre cele peste 60 de masuri luate in calcul de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru a combate incalzirea globala, relateaza The Daily Mail.

Potrivit sursei citate, o serie de documente obtinute de jurnalistii de la The Guardian detaliaza masurile de geoinginerie care vor fi dezbatute in cadrul unei intalniri de saptamana viitoare din Peru.

Printre masurile luate in considerare de ONU se mai numara colorarea culturilor in nuante mai deschise si insamantarea apelor marine cu pilitura de fier care sa sporeasca dezvoltarea planctonului, util pentru absorbirea gazelor de sera din atmosfera.

Intalnirea din Peru ar trebui sa ofere guvernelor o evaluare stiintifica a geoingineriei cu ajutorul careia s-ar putea combate eficient incalzirea globala. Cu toate acestea, cel mai probabil rezultat este finantarea altor cercetari si experimente in domeniu.

In urma dezvaluirilor din presa, peste 125 de asociatii ecologiste din intreaga lume s-au plans Grupului pentru schimbari climatice din cadrul ONU, nemultumiti de decizia apelarii la geoinginerie. Intr-o scrisoare trimisa lui Rajendra Pachauri, seful departamentului, ecologistii au subliniat ca nu tine de atributiile Natiunilor Unite sa ia in considerare masurile de geoenergie care pot avea un impact sever asupra ecosistemelor de pe planeta.

Descopera un stil unic de leadership din cartea STEVE JOBS iLeadership pentru o noua generatie . Biografia lui STEVE JOBS, cel care a revolutionat lumea in care traim – felul in care muncim, ne jucam si comunicam, va fi distribuita la chioscuri numai cu ZIARUL FINANCIAR in perioada 15-21 iunie la pretul de 15.9 lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente