Sony NEX in Delta Dunarii

0
454
Sony NEX in Delta Dunarii
Sony NEX in Delta Dunarii

Dupa cum am scris deja, Sony a lansat recent doua aparate foto din noua serie NEX. Acestea fac parte din categoria DSLR-urilor fara oglinda. Lansarea a fost organizata in cadrul deosebit oferit de Delta Dunarii. Acolo am avut ocazia de a testa noul NEX 5 intr-un cadru natural deosebit. Drumul de la Bucuresti pana la micul port de imbarcare catre Sfantu Gheorghe a fost lung si anevoios. Apoi ne-am urcat in mica ambarcatiune care ne-a transportat de-a lungul canalelor sinuoase. Dupa mai ceva mai mult de o ora, am ajuns la Green Village, in Sfantu Gheorghe. Aici am avut parte de un scurt ragaz pentru acomodare, dupa care au urmat cina si prezentarea aparatelor.

Din cauza faptului ca drumul de la Bucuresti a durat ceva mai mult decat ar fi trebuit, turul foto pe canalele Dunarii a fost mai scurt decat era programat. Dar si asa, am avut ocazia sa ne bucuram de cadrul natural al acestui loc deosebit. Pe canale am avut ocazia sa testam noile aparate. Eu am avut un NEX 5, pe care am fost nerabdator sa il pun la treaba, cu atat mai mult cu cat conditiile de lumina erau departe de a fi ideale. Soarele era aproape de linia orizontului, ascuns dupa nori. Lumina inconjuratoare era albastruie, exact genul de lumina de care se fereste orice fotograf in asemenea conditii. NEX 5 s-a descurcat foarte bine, chiar si in noul mod de lucru I Auto. In acest mod, aparatul determina singur genul de fotografie abordat si incearca reglarea cat mai corecta a parametrilor. Desi initial am fost sceptic, NEX 5 m-a convins rapid ca aceasta functie poate fi folosita cu succes in foarte multe situatii. Odata cu apusul Soarelui, plimbarea a luat sfarsit.

Insa pentru mine lucrurile nu s-au oprit aici. Era prima mea excursie in Delta Dunarii si voiam mai mult. Ora 5 a diminetii urmatoare m-a prins treaz, gata de a surprinde fotografii interesante la rasaritul Soarelui. Desi nu aveam nici cea mai vaga idee incotro sa o apuc, mi-am „urmat instinctele”. In cele din urma, am reusit sa gasesc locuri interesante si sa fac o serie de fotografii reusite. O parte dintre ele au fost deja postate pe site-ul Fotoworld. Pe masura ce voi reusi sa prelucrez mai multe imagini, le voi adauga colectiei on-line. Evenimentul a fost un real succes, toti participantii apreciind foarte mult frumusetea locurilor si minutiozitatea organizatorilor. Acum nu mai ramane decat sa obtinem unul dintre aparatele din seria NEX pentru un test mai amanuntit in paginile revistei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.