Sortarea deseurilor

0
459

Donald E. Knuth spunea ca 25% din activitatea unui calculator este destinata cautarii si sortarii.

Ce curata ar fi lumea in care traim daca ne-am petrece un asemenea procent din timp sortand lucrurile de care nu mai avem nevoie! Evident, 25% din timpul nostru ar fi prea mult. Dar nici 0 (zero) % nu este acceptabil.

Bunaoara, unii se simt prost cand vad in pubela ambalaje de plastic la un loc cu deseurile biodegradabile (de genul gunoi menajer). Eu sunt una din acele persoane. Si am criticat primaria ca nu am vazut (nu inca) in centrul Capitalei tomberoane care sa recicleze deseurile pe caprarii – sticla la sticla, aluminiu, hartie, PET-uri etc.

E drept, a aparut Copacul de Hartie si in privinta maculaturii s-au mai linistit spiritele ecologiste, fiindca proiectul are succes. Dar cu plasticul, banalul plastic intalnit de la cutia de iaurt pana la tuburile de pasta de dinti, ce facem? Il lasam pescarusilor din NV-ul orasului sa-l „ecologizeze” ? (da, sunt multe astfel de pasari la gropile de gunoi de langa calea ferata ce duce in NV-ul tarii, spre durerea mea). Sau reusim sa-l lasam in locuri special amenajate, de unde se pot recicla?

Discutia poate fi extinsa si la alte tipuri de materiale /recipiente (de exemplu, butoiasele de bere din aluminiu). Cu o floare nu se face primavara, dar cu mai multe, da!

Acest post este dedicat informarii, deci iata un site care merita urmarit (desi momentan nu are prea multe informatii de oferit, dar le asteptam cu nerabdare) : sorteazadeseuri.ro . Cititi, va rog si luati aminte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.