SOS Lacul Snagov!

Ariile protejate reprezinta o solutie eficienta si ieftina pentru atenuarea impactului schimbarilor climatice – aceasta este concluzia ultimului raport publicat de International Union for Conservation of Nature, Organizatia Nature Conservancy, United Nations Development Programme, Wildlife Conservation Society, World Wide Fund for Nature si Banca Mondiala.
lacul snagov

Ultima cale de acces la lac a fost distrusa! Fostul debarcader din padurea Ciolpani a fost transformat in proprietate privata , cu bariera, garduri de sarma si constructii de beton si caramida. Probabil ca exista aprobari legale dar dincolo de ele, cetateanului i s-a mai inchis o poarta de intrare catre natura mirifica, lasata de Dumnezeu pentru toti, la portile Bucurestilor !

Preferam lacul Snagov antropizat (spre intelesul unora… cu turisti, gunoaie si pescari de ocazie) dar nu entropic(adica transformat intr-o apa moarta, haznaua investitorilor imobiliari din zona). Primarul si consilierii (care ani de zile au neglijat acest habitat), dar care au aprobat acum aceasta – investitie – nu cunosc faptul ca Romania a fost recent criticata la Conferinta ONU de la Copenhaga si data in judecata, in septembrie 2009, la Curtea Europeana de Justitie, pentru incalcarea prevederilor tratatului de aderare referitoare la managementul ariilor protejate. Putem spune ca prin aceasta aprobare, au semnat condamnarea statului roman la plata unor amenzi usturatoare si au contribuit la incalzirea globala prin extinderea artificializarii mediului pe plan local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *