Spatiile verzi, din Bucuresti, sunt din nou in pericol

0
364

flori ParisDe data aceasta este vorba de un parc de trei mii de metri patrati din vecinatatea primariei Capitalei. Parcul este amenintat cu defrisarea, in locul sau urmand sa fie construit Monumentul Holocaustului. Legea interzice insa construirea pe spatiile verzi.

In scurt timp in locul copacilor ar putea rasari betoane. Asta pentru ca planul urbanistic zonal si autorizatia de constuctie pentru monumentul holocaustului au fost deja emise pentru aceasta zona. Proiectul monumentului Holocaustului presupune ridicarea a cinci constructii.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca arborii din parc nu vor fi defrisati, ci vor fi transplantati in parcul Izvor. Aceasta solutie, spun reprezentantii ONG-urilor, nu va salva insa copacii.

ONG-urile nu se opun realizarii monumentului, ci doar locatiei alese care ar face sa dispara unul dintre putinele spatii verzi centrale.

Ordonanta 114 din 2007 interzice contruirea pe spatiile verzi. Un raport al Primariei generale arata ca fiecarui bucurestean ii revin aproape 17 metri de spatiu verde. Adica de 3 ori mai putin decat recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.