Din decembrie, Guvernul va amenda primarii localitatilor unde spatiul verde este sub norma UE

Din decembrie, Guvernul va amenda primarii localitatilor unde spatiul verde este sub norma UE
Din decembrie, Guvernul va amenda primarii localitatilor unde spatiul verde este sub norma UE

Deputatul Cseke Attila a anuntat joi ca s-a abtinut, in comisia de administratie publica a Camerei, de la votarea modificarii Ordonantei de Guvern 114/2007 privind protectia mediului, intrucat, in baza unei noi prevederi, primarii vor putea fi amendati cu sume uriase, intre 30.000 si 60.000 lei, daca in localitatile pe care le conduc spatiile verzi ocupa suprafete sub 26 metri patrati, cat recomanda Uniunea Europeana.

„Doar doua orase din Romania ating aceasta suprafata, din cate cunosc eu, Craiova si Brasovul”, a amintit Cseke, vorbind apoi despre motivele care l-au determinat sa nu fie de acord cu noua reglementare ce va intra in vigoare din luna decembrie a acestui an.

„Daca vrem zone verzi in plus, nu trebuie sa incepem sa amendam primarii, ci sa avem un program national prin care sa-i ajutam sa creasca suprafetele de spatii verzi. Am si atras atentia Ministerului Mediului ca ar trebui o analiza care sa recunoasca faptul ca n-am reusit sa atingem acest obiectiv in ultimii sase ani si un program care sa duca la acest rezultat”, a argumentat deputatul UDMR.

Pe de alta parte, Cseke a spus ca nu considera normal sa riste sa fie amendati inclusiv primari care se afla la primul lor mandat, deoarece acestia ar fi trasi la raspundere pentru ceea ce nu au facut predecesorii lor, dar si ca amenzile vor fi achitate, pana la urma, tot de primarii, din banii tuturor cetatenilor, care ar putea fi folositi mai bine pentru aplicarea unui program de crestere a suprafetelor de spatii verzi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente