Speciile faunei „umane” au terminat padurile

„Atlasul de mitocanie urbana” realizat de Radio Guerrilla ar trebui sa se numeasca in cazul nostru „atlas de mitocanie umana” si tot nu ar fi de ajuns pentru a cuprinde toate faradelegile pe care omul le face naturii!
defrisari masive
Ce padure, ce respect… In trecut, 80% din suprafata uscatului tarii noastre era ocupata de paduri, iar astazi suprafata fondului nostru forestier este de 6,35 milioane hectare, adica 26,3%.
Citind aceste date pana si specialistii se ingrijoreaza: „Situatia privind padurile este mai mult decat ingrijoratoare”, sustine Gabriela Lambrino, directorul Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Timisoara.
Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara continua seria actiunilor programate a se desfasura pana in 15 aprilie, cu ocazia evenimentului din calendarul ecologic, „luna padurii”.

Astfel, peste 100 de puieti de tei vor fi plantati la Grupul Scolar Silvic pentru regenerarea zonei, mai exact prin completari in regenerare artificiala si educarea tinerei generatii in spiritul cultivarii respectului fata de natura. Puietii vor fi plantati joi, 26 martie cu ajutorul elevilor Liceului cu Program Sportiv Banatul, ai Grupului Scolar Silvic, reprezentantilor organizatiei MediaORG si a autoritatilor locale din Timisoara!

Autoritatile din Timisoara vor in acest fel, sa atraga atentia asupra situatiei dezastruoase a „verdelui” care „exista dar lipseste cu desavarsire” cum ar spune poetul atat in afara oraselor cat si in interiorul lor. Indemnurile specialistilor sunt clare si dese: nu priviti reciclarea hartiei ca pe un gest communist, plantati un pom si din proprie initiativa sau oferiti-va voluntari in campaniile de impaduriri!

Tot acest mic ajutor va contribui incet dar sigur, la refacerea zonelor verzi, la reducerea necesarului de arbori taiati pentru fabricarea hartiei si la reducerea cantitatii de hartie aruncata la gunoi, cu efect benefic asupra sanatatii umane si protejarea mediului inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *