Spectacol cosmic si muzical

Shakira, U2 si Salma Hayek sunt doar cativa dintre artistii care vor participa pe 9 octombrie la spectacolul poetico-social coordonat din cosmos de urmatorul turist spatial, canadianul Guy Laliberte, fondatorul Cirque du Soleil.

„Vom realiza un spectacol in care artisti cunoscuti aflati in 14 orase pe cele 5 continente vor citi in acelasi timp parti de poeme dedicate problemei lipsei de apa in lume”.

Spectacolul cu titlul ,,De la Pamant la stele pentru apa”, va avea loc in Montreal, Moscova, Santa Monica, New York, Johanesburg, Bombay, Marraquech, Tokyo, Rio de Janeiro, Paris, Londra si alte orase ce vor fi date publicitatii din timp.

„In fiecare dintre aceste orase va fi un cititor” si un grup de artisti care vor performa. Shakira, U2, Claude Challe, David Suzuki, Patrick Bruel, Salma Hayek si ulte alte celebritati si-au confirmat deja participarea”

Conform lui Laliberte, unii vor citi parti ale poemelor iar altii vor prezenta propriile lucrari artistice. „Suntem foarte emotionati. Am pregatit acest spectacol de-a lungul a 4 luni. S-a depus o imensa munca tehnica.”,a recunoscut artistul.

Laliberte, creatorul fundatiei „One Drop” , a subliniat ca totul se face cu un obiectiv: atentionarea asupra problemei scaderii rezervelor de apa potabila pe planeta.

„Este foarte serios. Daca nu atragem atentia oamenilor asupra acestei probleme, va avea loc o criza grava relationata cu lipsa de apa. Cu ajutorul artei incerc sa atrag atentia persoanelor asupra problemelor ecologice, sa sensibilizez umanitatea”

Laliberte, care va pleca in 30 septembrie de la Statia Spatiala Internationala alaturi de cosmonautul rus Maxim Surayev si astronautul NASA Jeff Williams spera sa aduca bucurie multor oameni cu acest voiaj. „Da, vreau sa fiu primul clovn in cosmos si, mai mult, sa atrag atentia asupra problemei apei” .

Sursa: El Mundo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *