Staff-ul Asociatiei pentru Energie Alternativa BioEnergGroup din Hincesti intr-o vizita de studiu in Italia

0
307
Romania ocupa locul 5 in Europa la capacitatea eoliana instalata anul trecut
Staff-ul Asociatiei pentru Energie Alternativa BioEnergGroup din Hincesti intr-o vizita de studiu in Italia

In perioada 27 – 30 martie 2012, un grup de 10 reprezentanti ai mediului de afaceri din Moldova au efectuat o vizita de studiu in or. Milano, Italia, la Expozitia Internationala ”Expocomfort 2012”, specializata in sisteme industriale si casnice pentru incalzire, energie regenerabila, aer conditionat, instalatii frigorifice, tratarea apei, servicii si componente, tehnologia lucrarilor de instalare.

Din echipa Republicii Moldova a facut parte presedintele BioEnergGroup ,Victor Bujor, consilierul pentru relatiile cu administratia publica si partenerii externi, Dragos Bivol . In cadrul acestei expozitii care de altfel este una dintre cele mai impunatoare centre expozitionale din lume, Asociatia pentru Energie Alternativa a identificat alaturi de marile companii prezente la eveniment proiecte si posibilitati menite sa promoveze domeniul energiilor alternative, prin utilizarea celor mai noi tehnologii. Presedintele,Victor Bujor, a stabilit un dialog eficient si de o foarte mare perspectiva pentru intreg sistemul energetic, cu o serie de parteneri externi. Unul din marile concerne austriece ar dori prin intermediul nostru sa fie ofertant de aparataj modern pentru Republica Moldova.

Un inventator roman, a mizat pe faptul ca grupul BioEnergGroup din orasul nostru are capacitatea sa-i ofere o vizibilitatea sporita utilajului pe care la inventat si la care deja europenii au acces. Presedintele asociatiei a tinut neaparat ca in aceasta vizita extrem de importanta sa fie si un exponent al tinerei generatii, si anume consilierul Bivol Dragos, pentru ca spune dl. Bujor: “ Tinerii trebuie incurajati la noi acasa, altfel capata oferte atit de substantiale in alta parte incit nu se mai intorc. Eu vreau tineri performeri care se intorc totusi, plini de buna intentie, stiind ca vor avea mai putin decat ce ar fi avut in alta parte, daca ar fi acceptat ofertele de-acolo, dar care sunt gata sa riste. Or tocmai ei sunt tratati inadmisibil, si nu mi se pare corect.

” Este admirabil faptul ca desi recent infiintati acest grup are stabilit un dialog foarte bun cu partenerii externi, si este o structura asociativa care este invitata la cele mai importante conferinte, mese rotunde. Domnul Bujor a opinat in cadrul discutiilor cu partenerii externi, ca in Republica Moldova incepe o perioada in care oamenii isi doresc o schimbare in domeniul energetic, energia alternativa cistiga teren.

Nu a fost exclus nici aspectul ca, cadrul existent nu are nici o legatura cu realitatea din teren si nu tine cont de specificul proiectelor de energie regenerabila. Lipsa competentelor legislative si conceptuale impiedica dezvoltarea tranzactiilor si, implicit, a domeniului. Totusi un optimist incurabil seful BioEnergGroup spune ca : succesul in afaceri presupune pregatire, disciplina si munca multa. Dar daca nu esti speriat de aceste lucruri, oportunitatile sunt mereu foarte mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.