Statele mari ar trebui sa fie responsabile de stoparea procesului de incalzire globala

0
285

Incalzirea globala in dezbatere publica!Dezbatere publica: statele mari ar trebui sa fie responsabile de stoparea procesului de incalzire globala

In proiectul global al ONU anuntat pentru anul 2009, elevii  Liceului Academia de Stiinte a Moldovei si-au propus organizarea unei dezbateri publice in luna martie cu genericul „Statele mari ar trebui sa fie responsabile de stoparea procesului de incalzire globala”, care se va desfasura la 21 martie la Institutul de Chimie a ASM.

Afirmatorii ar trebui sa demonstreze ca este necesar sa gandim global, dar sa actionam local. Prin argumentele prezentate, ei vor demonstra ca problema incalzirii globale este actuala si foarte complicata, dar necesara de a fi solutionata pentru asigurarea viitorului Terrei. Guvernele statelor dezvoltate ar trebui sa planifice actiuni concrete de stopare a acestui proces, iar cetatenii ar trebui sa se implice mai activ in cercetarea problemei si sa intreprinda actiuni concrete in comunitate.

Afirmatorii vor accentua ca este necesar sa fie instituit un control strict din partea organismelor internationale pentru a nu permite incalcarea legilor. E clar ca pentru solutionarea problemei incalzirii globale sunt necesare invConsecintele incalzirii globale la mana noastra!estitii mari si de durata din partea marilor puteri si a organismelor internationale. De asemenea foarte importanta este colaborarea statului cu societatea civila in realizarea proiectelor comune.

Negatorii vor sustine criteriul ca problema schimbarii climei este o problema globala, iar guvernul si cetatenii ei ar trebui sa se implice activ in solutionarea problemelor concrete pentru tara noastra: dezvoltarea culturii, consolidarea familiei, progresul economic, aplanarea conflictelor politico-militare si altele. Cu atat mai mult ca o problema poate fi solutionata in legatura stransa cu alte probleme.

Pe parcursul urmatoarelor 2-3 luni tinerii vor trebui sa implementeze proiecte concrete in comunitate: elaborarea de proiecte, scrierea unor foto eseuri, pregatirea si prezentarea unor video-clipuri, intocmirea unor adrese catre oficialii alesi etc.

Speram ca dezbaterile publice sa motiveze tinerii nu doar sa discute despre problemele noastre actuale, dar si sa se implice activ in solutionarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.