Statul in casa este poate mai putin ecologic decat se credea

0
399

Se pare ca in ziua de astazi, statul in casa a luat locul iesitului des in societate. Se arata mai comod, intimitatea propriei case nu poate fi inlocuita, si mai mult de atata, pare si ca e mai ecologic. Analizand putin situatia ajungem la concluzia ca, ecologic vorbind, plecatul din casa creste gradul de ajutor ecologic acordat naturii decat ramasul acasa.
switch_it_off_by_disco_gee.jpg

Explicatia vine din rationamentul ca afara, resursele si energia sunt comune tuturor, consumul deci fiind mult mai scazut ca cazul in care toata lumea isi petrece timpul in casele proprii cu zeci de aparaturi consumand energie concomitent si utilizarea caldurii la un nivel ridicat.

Consumul de electricitate urca intr-un mod ingrijorator. La cumpararea aparatelor electronice, in special a celor de lux, moderne, lumea nu se mai orienteaza spre eficienta lor de consum, la gradul emiterii de noxe etc. De exemplu televizoarele moderne, care odata cu cresterea frecventei de urmarire a programelor, se maresc si ca dimensiuni ajungand sa fie consumatoare de pana la 3 ori mai mult decat acele televizoare cu tub (CRT) de care sunt sigur ca intr-o vreme, sau poate inca si acuma, toti aveam. De asemenea consolele de jocuri ca Xbox 360 sau Playstation 3, conform unui articol de „Natural Resource Defence Council ” din SUA, lasate pornite incontinuu, consuma o cantitate de energie intr-un an, echivalenta cu cea a doua refrigeratoare moderne. Exista si o problema a aparatelor moderne referitoare la functia lor de „stand by” prin care valoarea facturilor de electricitate creste fara nici un rost articolele respective nici macar fiind folosite.
As dori sa promovez prin prezentul articol o atitudine de urmarire a consumului propriu, si nu de incurajare de petrecere a majoritatii timpului in afara casei pentru ca acest lucru este imposibil. Iesirea din casa regulat pentru recreere este recomandat atat pentru sanatate cat si pentru viata sociala si protectia mediului, dar adevarul este ca trebuie combinata cu mediul privat pentru a da un sens pozitiv vietii.

Concluzionand, urmariti atat consumul personal cat si evolutia sanatatii intampinand problemele din timp, si va spun ca va va scuti o multime de bani.

Sursa: www.guardian.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.