Sterilizarea cainilor fara adapost din Capitala incepe in iulie

0
455

Municipalitatea a incheiat un protocol cu Asociatia Vier Pfoten, care va steriliza zilnic 70 de caini, iar proiectul privind Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor va fi repus pe ordinea de zi a CGMB din 30 iunie, relateaza Mediafax.sterilizarea cainilor

Asa ca sterilizarea cainilor fara adapost din Capitala incepe in 19 iulie.

Proiectul privind infiintarea Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor Bucuresti (ASPA) va fi repus din nou pe ordinea de zi a sedintei CGMB din 30 iunie, dupa ce anterior a fost respins de doua ori, a anuntat, azi, primarul general Sorin Oprescu, in timpul intalnirii cu reprezentanti ai mai multor ONG-uri care au ca obiect de activitate protectia animalelor.

Solutii pentru cainii fara stapan

Primarul general a reafirmat ca are nevoie de sprijinul acestora „in lupta cu consilierii locali pentru a putea finaliza toate actiunile legate de cainii comunitari” demarate, si a subliniat ca este prioritara punerea in aplicare a unui proiect gandit impreuna cu Monica Davidescu, potrivit unui comunicat remis de municipalitate.

Potrivit acestui proiect, toti cainii bolnavi si agresivi vor fi dusi intr-un adapost care va fi construit pe Valea Doftanei, in judetul Prahova, pe un teren pus la dispozitia Primariei de actrita Monica Davidescu. In ceea ce priveste restul cainilor, cei care pot fi reintorsi in comunitate, Oprescu a semnat un contract de colaborare cu Asociatia Vier Pfoten, care se obliga sa sterilizeze gratuit 70 de caini pe zi.

„Sterilizarile vor incepe in 19 iulie, in Bucuresti, in adapostul municipailitatii din Theodor Pallady, unde Primaria Bucuresti ne va pune la dispozitie jumatate din baza deja existenta, inclusiv sala de operatii, pana atunci fiind in desfasurare un proiect cu autoritatile municipale din Ploiesti. Noi vom veni cu tot ce inseamna medicamente, materiale, aparate si forta de munca, inclusiv cu oamenii care vor aduna cainii de pe strazile din Capitala”, a declarat Kuki Barbuceanu, presedintele asociatiei, citat de Mediafax.

La intalnirea de azi de la Primaria Capitalei au participat reprezentanti ai Vier Pfoten, ai „Gia”, ai „Cutu-cutu”, ai „Caleidoscop”, dar si actrita Monica Davidescu si decanul Facultatii de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, institutie cu care municipalitatea va semna un protocol de parteneriat, colaborare si asistenta dupa ce va fi aprobata hotararea de consiliu privind infiintarea ASPA.

Sterilizarea cainilor din Capitala a fost inceputa de mai multe cabinete veterinare in baza unei hotarari de CGMB, numarul cainilor sterilizati in fiecare zi fiind de zece.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, la sfarsitul lunii ianuarie, proiectul privind sterilizarea gratuita a cainilor maidanezi din Capitala si a celor de rasa comuna in varsta de peste sase luni aflati in proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept public si neinregistrati in cadrul Asociatiei Chinologice.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.