Un supermarket londonez si-a transformat acoperisul in gradina de legume

Un mic supermarket din Londra si-a transformat acoperisul in gradina de zarzavat. Proprietarul magazinului isi propune sa le vanda clientilor legume din productia proprie, dar, in acelasi timp, sa-i indemne sa creeze si ei asemenea mici gradini – chiar si pe balcon.gradina suspendata

De la nivelul solului, magazinul arata la fel ca oricare altul. Dar o privire de la inaltime dezvaluie, pe terasa de 450 de metri patrati, o adevarata ferma in miniatura. Proprietarul magazinului spune ca nu s-a gandit sa-si sporeasca profiturile, ci sa-si indemne clientii sa consume alimente produse local, cu metode naturale.

Initiativa a primit sprijinul ecologistilor, deoarece in gradina nu se folosesc niciun fel de chimicale. Mai ales ca exista, la indemana, o sursa abundenta de ingrasaminte naturale – deseurile din magazin.

Pentru a ingriji gradina, magazinul a facut apel chiar la clienti, iar voluntarii nu s-au lasat asteptati. Pana acum, 20 de persoane intre 3 si 60 de ani s-au inrolat ca fermieri amatori.

Semintele din viitoarea recolta vor fi puse la dispozitie, gratuit, scolilor locale, ca si oamenilor care vor dori sa repete experienta pe propriile balcoane sau terase. Daca initiativa sa va avea succes, patronul are ganduri mari: el doreste sa cultive, in viitor, si legume rar intalnite in Marea Britanie.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente