Stiati ca…

0
615

Stiati ca:
protectia mediului
…un european foloseste cam de zece ori mai mult combustibil si mai multa energie decat un locuitor dintr-o tara in curs de dezvoltare? Tot noi suntem cei care producem de trei ori mai multe deseuri.
…Combustibilii fosili – carbunele, petrolul si gazele – reprezinta in continuare 80% din energia utilizata in intreaga lume?
…Daca am economisi 20% din consumul individual de energie, pana in 2020, europa ar putea economisi circa 60 de miliarde de Euro ?
…in medie, numai 7% din apa potabila pe care o folosim este intr-adevar pentru baut si gatit? Alte 22% sunt folosite pentru spalatul vaselor si a rufelor, 20% pentru tras apa la toaleta, 39% pentru baie si 6% pentru spalatul masinilor si udatul gradinilor.
…Daca presiunea din cauciucurile masinii tale este prea scazuta, consumi mai mult combustibil si deci cauzezi o mai mare poluare a aerului?
… daca cele 6 miliarde de oameni de pe glob ar trai si ar consuma la fel ca europenii, am avea nevoie de trei planete Pamant pentru a trai?
…fiecare european in parte produce, in medie, 1,5 kg de deseuri pe zi? Asta inseamna 10kg pe saptamana!
…prin reciclarea unei cutii de aluminiu de la bauturile racoritoare economisesti destula energie pentru a lucra pe laptop timp de 10 ore?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.