Stihl a introdus programul Rabla pentru motounelte

0
587
Stihl a introdus programul Rabla pentru motounelte
Stihl a introdus programul Rabla pentru motounelte
Stihl a introdus programul Rabla pentru motounelte
Stihl a introdus programul Rabla pentru motounelte

Existau nenumarate situatii in care in service-urile distribuitorilor Stihl erau aduse la reparat utilaje in stare foarte proasta. In multe cazuri, mecanicii refuzau preluarea lor pentru ca nu mai aveau cum sa le repare; multe dintre unelte erau contrafacute. Ca urmare, Stihl a decis sa puna in aplicare un program de tip Rabla, prin care sa ofere o solutie concreta celor care ajungeau la service cu unelte ce nu mai puteau fi folosite, indiferent care erau cauzele care dusesera la aceasta situatie – utilaje uzate moral sau contrafacute.

Elementul de noutate:

Niciun alt concurent nu a mai derulat un program similar. Mai mult, programul Rabla pentru motounelte a fost demarat in 2010, pe vremea cand programul Rabla se desfasura cu sustinerea fondurilor guvernamentale in industria auto. Rabla pentru motounelte a fost sustinut exclusiv de Stihl si partenerii sai.

Efectele inovatiei:

Anul trecut s-au scos din uz nu mai putin de 10.000 de astfel de motounelte, iar de la inceputul programului au fost casate 25.000 de utilaje. Anul acesta programul a functionat pana in iunie si s-au inlocuit aproape 2.000 de utilaje vechi, cu echipamente noi, de ultima generatie, care sunt cu 40% mai putin poluante decat cele clasice si consuma cu pana la 20% mai putin.

Piata a fost salubrizata si ecologizata (fiind mai putine echipamente poluante), beneficiarii au avut acces mai usor la tehnologii noi, compania a beneficiat de un aport in zona de business.

Descriere:

Decizia de punere in aplicare a acestui proiect a luat contur in 2009.

„Sunt foarte multi utilizatori care cumpara unelte contrafacute. Unele nici macar nu pornesc, altele se defecteaza imediat. Pe langa faptul ca produc un deserviciu urias brandului nostru, folosirea unui astfel de utilaj le poate pune viata in pericol.“ Cei care ajung in service-urile Stihl cu unelte uzate sau contrafacute se pot inscrie in programul Rabla dezvoltat de companie, primind o reducere in momentul in care cumpara un nou utilaj.

Programul a avut de la inceput o desfasurare anuala in doua etape. Ulterior, perioadele active au fost prelungite, astfel ca au ajuns sa se desfasoare aproape pe toata durata anului, schimband-se categoriile de produse sau modelele de uneltele Stihl care intra in program. Utilizatorul se prezinta la un dealer Stihl cu motounealta veche, pentru care primeste un discount in conditiile in care este interesat de schimbarea acesteia cu una noua, care se afla in program la acel moment.

Discountul este de fapt o subventie a companiei care variaza intre 195 si 750 de lei. Echipamentele care au intrat pana acum in program au fost motroferastraiele, motocoasele si spalatoarele cu presiune. Programul s-a derulat in toata reteaua Stihl, care a ajuns la peste 300 de magazine, operate de peste 200 de dealeri.

Gama Stihl in Romania cuprinde peste 100 de motounelte grupate pe categorii, precum motoferastraie, motocoase, suflante si pulverizatoare, utilaje pentru garduri vii, utilaje de curatat, masini de debitat. Acestora li se adauga piesele de schimb si accesoriile (lanturi, sine, uleiuri etc.). In portofoliul Stihl se afla si marca Viking, cu produse destinate ingrijirii gradinii – de la masini de tuns iarba si tractorase pana la motocultoare si tocatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.