Constructia depozitului ecologic de la Ciocanesti se afla in desfasurare

Construcţia depozitului ecologic de la Ciocăneşti se află în desfăşurare
Constructia depozitului ecologic de la Ciocanesti se afla in desfasurare
Constructia depozitului ecologic de la Ciocanesti se afla in desfasurare

Ieri, in sala de sedinte a Consiliului Judetean Calarasi s-a desfasurat conferinta de presa dedicata derularii contractului de lucrari „Constructia depozitului de la Ciocanesti, judetul Calarasi (partea 1 – prima celula si instalatii auxiliare) si proiectarea, constructia si punerea in functiune a statiei de sortare si compostare si a statiei de tratare a levigatului in judetul Calarasi”. Aceste lucrari au loc in cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Calarasi”.

Consiliul Judetean Calarasi a organizat ieri, 11 decembrie, o conferinta de presa dedicata derularii contractului de lucrari „Constructia depozitului de la Ciocanesti, judetul Calarasi (partea 1 – prima celula si instalatii auxiliare) si proiectarea, constructia si punerea in functiune a statiei de sortare si compostare si a statiei de tratare a levigatului in judetul Calarasi”. Aceste lucrari au loc in cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Calarasi”, cofinantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu) – Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 1 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate istoric”, avand o valoare de 140.729.770 de lei, din care 103.211.893 de lei reprezinta valoare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Principalele elemente ale contractului sunt: constructia unui depozit ecologic (celula 1); constructia zonei de dotari si instalatii (cladire administrativa, cantar pod-basculanta, centru utilitate publica etc.); proiectarea si executia statiei de sortare a deseurilor reciclabile; proiectarea si executia statiei de compostare a deseurilor biodegradabile; proiectarea si executia statiei de tratare a levigatului (lichid generat in urma depozitarii si descompunerii deseurilor); precum si utilarea cu echipamente de manipulare a deseurilor, echipamente de laborator si monitorizare a mediului. Contractor este Asocierea SC Iridex Group Constructii SRL – SC Egis Romania SA – Egis Structures et Environnement, iar valoarea contractului este de 45.241.889,72 de lei fara TVA, perioada de executie fiind de 12 luni. „Proiectul ‘Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Calarasi’ are ca obiect managementul deseurilor municipale solide, respectiv, deseuri menajere si asimilabile din comert, industrie si institutii, deseuri generate de serviciile municipale (gradini, parcuri, pajisti, piete, deseuri stradale). Acest proiect ofera judetului Calarasi infrastructura necesara pentru a diminua la maxim efectele negative pe care le pot avea deseurile asupra mediului inconjurator si a oferi tuturor o viata mai buna”, a precizat Daniel Stefan, administrator public din cadrul Consiliului Judetean Calarasi. Totodata, la acest eveniment a fost prezent si Mihail Poteaca, coordonatorul Unitatii de Implementare a Proiectului, care a oferit informatii privind stadiul lucrarilor privind constructia depozitului ecologic de la Ciocanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *