Stirile Pro Tv: campanie impotriva taierilor ilegale de paduri

0
458

Stirile Pro Tv au demarat o campanie impotriva taierilor ilegale de paduri! Din 14 aprilie, telespectatorii Pro Tv vor lua in fiecare seara, in cadrul jurnalului de la ora 19.00, pulsul padurilor din Romania.

Intr-o investigatie jurnalistica fara precedent, bazata pe o documentare de exceptie, dar si pe filmari cu camera ascunsa, Stirile ProTv arata prezentul si viitorul ecologic al Romaniei. Fenomenul este cu atat mai ingrijorator cu cat se poate demonstra ca cele mai grave inundatii din istoria Romaniei nu ar fi avut loc, daca sute de hectare de padure nu ar fi fost complet rase de pe teritoriul tarii noastre.

Reporterul Alex Dima a pornit pe urmele hotilor de aur verde si a vazut din elicopter sau de la sol, uneori chiar din spatele celor ce taie ilegal sute de hectare de padure, dezastrul din paduri. Din nefericire, mirajul unui castig imediat ii face pe cei care comit astfel de gesturi inconstiente sa nu se gandeasca nicio clipa la urmari.

„Mafia lemnului din Romania este formata dintr-un lant al castigurilor”, explica Alex fenomenul. „Castiga cel care are padurea, cel care taie, apoi cel care transporta lemnul din padure pana la masina sau caruta, urmeaza cel cu tirul, pe urma cel care are gaterul unde este prelucrat si muncitorul de acolo. Apoi, din gater, lemnul este transportat din nou, prin urmare castiga noul transportator; pe traseu, exista alte persoane care castiga si care ar trebui sa controleze: politistul care ia spaga si inspectorul de la Directia silvica. Si mai castiga si cel de la depozit, care-l vinde, si poate si cumparatorul care il ia la un pret mai ieftin. Sunt cel putin 10 oameni care castiga dintr-un lemn”, continua reporterul Pro Tv.

Dupa cateva saptamani in care a batut in lung si-n lat judetele tarii, Alex Dima arata telespectatorilor Pro Tv cum autoritatile asista impasibile la furtul din paduri si ascund voit dezastrul din paduri. Telespectatorii Pro Tv vor vedea cum Romania s-a trasformat intr-un gater imens, hoti prinsi in flagrant, cum fraudeaza hotii de lemne legea, cat de profitabila poate fi afacerea lemnului, autoritati locale implicate in jaful verde sau parinti care isi trimit copiii la furat lemne pentru ca stiu ca micutii nu pot fi deocamdata pedepsiti.

„Sper din tot sufletul ca aceasta campanie sa aiba efecte. E un semnal de alarma pe care il aducem in atentia opiniei publice, dar mai ales in atentia autoritatilor. Odata ce le prezentam materialele cu hotii in flagrant, nu mai pot spune ca nu se fura. Si trebuie sa ia masuri! Iar telespectatorii Stirilor Pro Tv ne pot semnala cazuri de genul acesta, pentru ca inundatiile, alunecarile de teren si canicula vor lua amploare daca nu facem nimic”, spune Alex Dima.

Sursa: PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.