Strategia pentru Dezvoltare a Agriculturii pe termen mediu si lung, in discutia Guvernului

Strategia pentru Dezvoltare a Agriculturii pe termen mediu si lung, in discutia Guvernului

Guvernul a luat astazi in discutie o nota de prezentare a Strategiei pentru Dezvoltare a Agriculturii pe termen mediu si lung, document de politica publica care traseaza liniile directoare in domeniul agriculturii, pentru urmatorii opt ani, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

„Strategia mizeaza pe potentialul agricol natural foarte ridicat pe care-l are Romania si impune o viziune strategica astfel ca, la orizontul anului 2020, Romania sa fie una dintre principalele tari exportatoare de produse agroalimentare din UE, detinand o agricultura competitiva, diversificata si sustenabila”, a afirmat Dan Suciu.

Strategia urmareste consolidarea sectorului agricol ca factor de stabilitate economica si sociala, prin sprijinirea producatorilor, sporirea investitiilor in infrastructura, pentru a genera conditii de crestere a productiei agricole. Adoptarea Strategiei este necesara pentru a asigura o abordare coerenta si unitara si stabilirea de obiective clare si realiste in elaborarea politicilor publice specifice dezvoltarii sectorului agroalimentar.

Potrivit purtatorului de cuvant, Strategia a fost elaborata in concordanta cu liniile directoare ale principalelor documente strategice nationale si europene care vizeaza domeniul agroalimentar – Programul National de Dezvoltare Rurala, Planul National Strategic, Programul Operational pentru Pescuit, Strategia „Europa 2020”, Politica Agricola Comuna, Strategia Fiscal – Bugetara, Programul National pentru Reforma.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente