Strategie energetica pentru reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2020. Acesta este unul din scopurile conferintei energetice organizata de Primaria Targu Mures, in parteneriat cu Universitatea Cultural Stiintifica din Targu Mures, care se desfasoara pana in 19 octombrie, la Targu Mures.
Municipiul Targu Mures gazduieste la sfarsitul acestei saptamani o conferinta despre strategia energetica nationala, regionala si locala, la care sunt invitati atat reprezentanti ai unor asociatii mondiale de profil, cat si reprezentanti ai Comisiei Europene si ai ministerului de resort. Conferinta isi propune sa ofere o serie succesiva de prezentari pentru toate entitatile interesate din tara si din diferite parti ale lumii pentru a face schimburi de idei, proiecte si de a identifica nevoile si oportunitatile din domeniu.
„Aceasta conferinta, deja, poate fi introdusa in sirzul acela de actiuni pe care ni le dorim sa constientizam anumite principii, anumite teluri, sa mobilizam catre aceste targeturi impreuna societati economice dar si societatea civila”, a declarat Csegzi Sándor, director Universitatea Cultural Stiintifica.
In judetul Mures, principala energie verde care se produce provine de la parcuri fotovoltaice.
“La Agentia de Protectia Mediului Mures sunt depuse 38 de documentatii pentru realizarea a 38 parcuri folovoltaice. Puterea lor prevazuta este de 248 MW. Au fost realizate 12 parcuri cu o putere de 24 MW. Aceste parcuri produc energie in momentul de fata”, a precizat Danut Stefanescu, director APM Mures.
In judetul Mures se mai produce energie verde prin microhidrocentrale in zonele montane, in momentul de fata fiind produsa o cantitate mica, insemnand 2,5 MW.