Manastirea Putna a obtinut incetarea prospectiunilor pentru gaze de sist in zona

0
328
M?n?stirea Putna a ob?inut încetarea prospec?iunilor pentru gaze de sist în zon?
Mănăstirea Putna a obținut încetarea prospecțiunilor pentru gaze de sist în zonă
Manastirea Putna a obtinut incetarea prospectiunilor pentru gaze de sist in zona
Manastirea Putna a obtinut incetarea prospectiunilor pentru gaze de sist in zona

Manastirea Putna a obtinut stoparea prospectiunilor prin detonari seismice din jurul lacasului, se arata intr-un comunicat citat de activenews.ro.

Astfel, in urma unei discutii intre reprezentanti ai Manastirii si ai SC Prospectiuni SA, s-a dispus sistarea metodei de testare a straturilor solului prin explozii, care ar fi pus in pericol izvoarele de apa potabila din jur, si care ar fi presupus efectuarea a cca. 10-15.000 detonari la 10 metri adancime a cate 2-3 kg explozibil. De asemenea, in urma discutiilor de la nivelul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, din Proiectul E-III 1 Brodina al SC Prospectiuni, care masura initial o suprafata de 304 km2, au fost excluse de la operatiunile de impuscare cu explozibil zona Manastirii Sucevita si zona forestiera „Asociatia Silva Bucovina”.

Mai mult, Manastirea Putna se arata total impotriva extractiei gazelor de sist prin fracturare hidraulica (FRACKING), considerand ca Romania trebuie sa urmeze exemplul Frantei care a interzis acest procedeu. Manastirea Putna considera ca este firesc ca romanii sa protesteze pentru apararea resurselor naturale, se arata in comunicat.

Dreptul la apa curata, la o palma de pamant nepoluata, este o expresie a dreptului la viata. De aceea suntem alaturi de toti membrii societatii noastre –care sunt totodata si membri ai Bisericii Ortodoxe Romane – in lupta pentru apele curate ale Romaniei, in lupta impotriva exploatarii gazelor de sist. Impreuna, cler si laicat, formam un popor al lui Dumnezeu si impreuna vom continua sa ne aparam spatiul nostru vital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.