Strategii de Networking – in sprijinul protectiei mediului

In data de 20 august, la Facultatea de Stiinte a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, intre orele 10:00-16:00 a avut loc o intalnire a reprezentantilor principalelor institutii si organizatii de mediu.
protectia mediului
Tema acestei intruniri a fost crearea unei strategii de Networking, pentru asigurarea comunicarii si schimbului de informatii intre toti cei care lucreaza in domeniul protectiei mediului.
S-a vorbit despre strategii de comunicare, in general; de crearea unei retele de strategii (prin intermediul contactelor) si despre scopul retelei, dar si de creearea unor forme de cooperare.
In ceea ce priveste partea practica, s-au format trei echipe de lucru. S-a facut un top al primelor cinci institutii sau persoane influente (in sprijinul protectiei naturii), apoi s-a precizat: ce poate oferi fiecare dintre partile implicate, ce se poate face la comun si care ar fi obiectivele. De asemenea au fost identificate problemele existente in colaborarea dintre parti, oportunitatile (beneficiile) ce pot rezulta in urma colaborarii si au fost stabilite actiuni concrete ce urmeaza a fi puse in practica in termen de 100 de zile. Prima echipa a facut referire la reteaua de situri Natura 2000, a doua echipa a acordat importanta partii interne, la nivel de institutie (organizatie), iar cea de-a treia echipa a pus problema defrisarilor ilegale. In urma elaborarii acestui protocol, dl. M. Schuurman va stabili o strategie de Networking ce va fi discutata in luna septembrie la APM Sibiu.

Organizarea acestui Proiect de Twinning urmareste realizarea unui buletin electronic trimestrial, in domeniul protectiei naturii. Gazda acestei intruniri a fost Dr. Mark Schuurman. Au participat reprezentanti ai ARPM Sibiu (Sissi Samec; Cecilia Dobrota, Camelia Blaga), Roxana Stoian-ANPM, Mihai Pop-APM Covasna, Doru Banaduc-Ecotur Sibiu, Marginean Georgiana-APLR Sibiu, precum si alte nume importante ale APM Harghita si APM Sibiu. De asemenea au mai participat doua studente ale Imperial University UK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *