Studentii eco

Studentii de la Universitatea Statului Arizona din SUA fac agricultura organica in campus. Peste Ocean, „bio”este la mare cautare chiarsi in universitati si colegii.

In campusul Universitatii Sta-tului Arizona (ASU), portocalii lamaii, nucii si chiar maslinii fac parte din peisaj. De asemenea, aici se cultiva ierburi aromatice, dar si legume de sezon. Desi campusul ASU este departe de a fi o ferma, el poate „genera” destula mancare sanatoasa ce poate fi vanduta, folosita in cantinele proprii sau donata pentru cauze nobile.

Cresterea productiei de mancare din campus este si obiectivul unui nou proiect de cultivare a plantelor in sistem ecologic – „The Edible Campus” („Campusul comestibil”) – condus de Randel Hanson, un profesor asistent care preda cursuri de mediu si schimbari climatice. „Acest proiect ajuta studentii sa inteleaga masina organica care este ASU. Studentii au propriile loturi de gradina organica in campus si, in plus, ajuta la recoltarea roadelor din pomii fructiferi din campus. Ei vor fi implicati, de asemenea, in marketingul produselor obtinute din recolte (marmelade si dulceturi, de exemplu) si chiar viziteaza fermele de unde ASU isi procura cele necesare productiei verzi”, a declarat Hanson, citat de presa americana. Hanson, care este el insusi gradinar organic de mult timp, spune ca acest experiment a fost dorit de studenti, nu este un curs stabilit de facultate. Proiectul a atras deocamdata cinci studenti, dar Hanson se asteapta ca numarul acestora sa creasca.

TREND. Cererea pentru man-carea vegetariana si organica in cantinele universitatilor este in crestere in SUA, potrivit vicepresedintelui Asociatiei Nationale a Serviciilor de alimentatie din Universitati si Co-legii, Carol Petersen. La Berkeley, de exemplu, a inceput sa se ser-veasca mancare organica la mijlocul anilor „90, iar, la ora actuala, circa 25% din alimentele oferite stu-den-tilor provin din productia eco. Man-care bio se gaseste si la Universitatea Iowa, in timp ce bufetul din campusul Universitatii de Management Maha-rishi din Fairfield are un meniu in pro-portie de 90%-95% bio.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *