Suceava – Nereguli la situri NATURA 2000

0
342

Autoritatile din patru comune sucevene nu stiau ca pe teritoriul comunelor lor sunt situri de importanta comunitara europeana, ca parte integranta a retelei ecologice europene Natura 2000, potrivit unor controale facute de Garda de Mediu Suceava si APM Suceava.

Verificarile celor 11 situri de importanta comunitara europeana de pe teritoriul judetului Suceava s-au facut in vederea evitarii declansarii de catre Comisia Europeana a procedurii de infrigement pe acest domeniu, se arata intr-un comunicat al Garzii de Mediu Suceava, fiind facute verificari la siturile Bistrita Aurie, Fanetele seculare Ponoare, Fanetele seculare Frumoasa, Fagetul Dragomirna, Gaina-Lucina, Padurea Zamostea – Lunca, Pietrosul Brostenilor – Cheile Zugrenilor, Rarau – Giumalau, Tinovul de la Romanesti, Tinovul Mare Poiana Stampei si Tinovul Saru Dornei. Suprafata totala a siturilor de importanta comunitara de pe teritoriul judetului Suceava este de 5.198 hectare, acestea suprapunandu-se in mare parte peste arii naturale protejate – rezervatii – declarate anterior.

CONTROALE.
Comisarii de mediu au constatat ca doua situri „Bistrita Aurie” – localizat in lungul Raului Bistrita Aurie, pe teritoriul administrativ al comunelor Carlibaba, Ciocanesti si Iacobeni – si „Tinovul de la Romanesti” din comuna Cosna nu au fost declarate ca arii naturale protejate, desi exista hotarari de guvern in acest sens, motiv pentru care, cu ocazia controalelor, s-a constatat ca administratiile publice locale din aceste comune nu stiau de existenta acestor situri protejate.

SANCTIUNI. Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Suceava considera ca, in general, siturile de importanta comunitara de pe teritoriul judetului Suceava prezinta o stare corespunzatoare de protectie si conservare a habitatelor pentru care au fost declarate, influenta antropica in interiorul acestora nefiind prezenta sau fiind prezenta, dar cu consecinte minime.
Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.