Studentii fac slalom printre cainii agresivi

0
286

Maidanezii care impanzesc campusul au facut deja zeci de victime, dar hingherii stau cu mainile-n san. Au fost chiar si cazuri de profesori muscati. In ciuda nenumaratelor sesizari facute la Primarie, pana acum doar trei caini au fost ridicati de hingheri.slalom printre caini

Studentii spun ca au ajuns sa le fie teama sa mai mearga la cursuri. Cainii fara stapan au luat practic in stapanire campusul si sunt din ce in ce mai agresivi. De la inceputul anului si pana acum, 20 de studenti si profesori au fost atacati de maidanezi. „Sunt peste 20 de caini vagabonzi in campus, iar mai multi colegi au fost muscati. De la inceputul anului si pana acum am facut vreo zece sesizari la Primaria Bacau, sa vina sa-i ridice. Au luat vreo trei, care, din spusele studentilor, s-au reintors”, se plange Mihai Belciu, presedintele Ligii Studentilor.

Tinerii trebuie sa fie mereu cu ochii in patru, mai ales dupa lasarea intunericului, cand haitele de maidanezi prind curaj. „Noi stam in camin si in ultimul timp am evitat sa mai iesim seara, de frica cainilor fara stapan. Am si fost muscata intr-o seara. Din fericire, nu a fost ceva grav. De regula, scapam cu fuga”, ne-a spus Alexandra Ilie, studenta.

Decan atacat de animale

Problema este binecunoscuta si pentru cei din conducerea Universitatii. „Este periculos atat pentru cei care stau in camin, cat si pentru studentii care vin la cursuri. Mi s-a intamplat sa vin cu o delegatie din Republica Moldova si sa fie inconjurati de maidanezi”, spune Ovidiu Turcu, decanul Facultatii de Stiinte Economice. Cainii nu i-au iertat nici pe profesori. „Am fost atacata de mai multe ori de cainii vagabonzi. Ne este frica sa nu fie turbati. Noi am ridicat problema de mai multe ori in senat, dar Primaria a ridicat pana acum doar cativa”, a spus Adriana Romedea, decanul Facultatii de Litere.

Situatia de la Universitate este cunoscuta si de sefii din Primarie, care se multumesc sa contabilizeze reclamatiile. „Am primit joia trecuta inca o adresa. Noi am mai trecut pe acolo si am mai ridicat vreo doi-trei caini. Curtea este destul de mare si sunt greu de prins. O sa mai trimit o data echipajul, dar problema nu poate fi rezolvata intr-un timp scurt, mai ales ca acesti caini migreaza”, a explicat Viorica Marcu, sefa Directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei Bacau.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.