Tinerii bacauani cer piste speciale pentru biciclete

0
279

Satui sa-si riste viata pe strazi, printre masini, zeci de tineri din Bacau care folosesc in mod frecvent bicicletele au cerut autoritatilor locale sa ia masuri.piste pt biciclete

Impreuna cu Asociatia „Iubim Natura”, pasionatii de mersul pe bicicleta strang semnaturi in semn de protest fata de lipsa pistelor si a benzilor de circulatie destinate lor, in municipiul Bacau.

„Prin aceasta actiune dorim sa tragem un semnal de alarma autoritatilor locale. In oras nu sunt piste speciale pentru biciclisti, nu sunt rastele pentru a-ti lasa in siguranta bicicleta, nu este incurajata deloc deplasarea cu acest mijloc nepoluant, putin costisitor si benefic pentru sanatate”, ne-a declarat Florin Suciu, presedinte al Asociatiei „Iubim Natura”.

Tinerii au strans deja peste 500 de semnaturi si si-au propus ca pana pe data de 5 iunie, Ziua Mondiala a Mediului, sa ajunga la 10.000 chiar daca, recunosc ei, aceasta cifra va fi greu de atins.

Piste pe malul Bistritei

Sefii orasului recunosc ca au fost prinsi pe picior gresit la acest capitol, insa dau vina pe infrastructura rutiera deja existenta.

„Din pacate, arhitectura orasului nu permite decat in putine locuri amenajarea unor astfel de benzi de circulatie. S-a depus insa un dosar pentru obtinerea de fonduri europene, pe care sa le folosim la amenajarea unei piste de agrement pentru biciclisti, ce va fi construita pe malul stang al raului Bistrita”, ne-a declarat Ionut Tomescu, purtatorul de cuvant al Primariei Bacau.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.