Studiu alarmant: Pamantul nu ne va mai ajunge pana in 2030, vom intra in “faliment ecologic”

Studiu alarmant: Pamantul nu ne va mai ajunge pana in 2030, vom intra in “faliment ecologic”

Un studiu realizat de oamenii de stiinta, citat de Associated Press, scoate la iveala concluzii ingrijoratoare pentru omenire. In curand vom intra in “faliment ecologic”.

Cercetatorii au descoperit ca resursele consumate in noua luni de zile sunt mult mai mari decat planeta poate inlocui intr-o perioada de 12 luni.
Altfel spus, principalul “beneficiar” al planetei isi distruge in mod voit “casa” in care locuieste. Iar acest lucru are efecte devastatoare. Pana in 2030 omenirea va avea nevoie de un Pamant nou.
Cele 7 miliarde de oameni din 2011 se vor transforma in 9 miliarde pana la jumatatea secolului si vor “manca” toate resursele regenerabile, cu alte cuvinte, resursele Terrei se termina.
“Situatia cu care ne confruntam in prezent este asemanatoare cu cea a crizei financiare. Omenirea s-a imprumutat mai mult decat trebuia, iar acum nu mai poate plati rata lunara”, a declarat Mathis Wackernagel, un cercetator care a studiat acest fenomen.
Cel mai mare consumator de resurse este SUA. Daca toti oamenii ar adopta acest stil – doua masini, case mari, consum foarte mare de energie – atunci omenirea ar avea nevoie de cinci “Terre” pentru a-si satisface nevoile.
La polul opus se afla India, unde consumul este foarte scazut, fapt ce echilibreaza putin balanta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente